Werkzoekende Europeanen moeten naar Turkije komen

Uitspraak van de Turkse Premier Davutoğlu tijdens zijn speech op zijn bezoek in Zwitserland: "Werkzoekende Europeanen moeten naar Turkije komen"

Werkzoekende Europeanen moeten naar Turkije komen
Editör: Turkinfo.nl
25 Ocak 2015 - 05:25

Davutoğlu zei: "Groeiend Turkije kan nu ook werkzoekende Europeanen helpen aan werk".



"Turkije is een remedie voor Europa"

Prenier Davutoğlu vervolgde: "Ik vertel het hier nog een keer, als Europe op een dag een wereldmacht gaat worden zal Europa dat met Turkije als lidstaat worden. Als Europa uit deze crisis zal komen, zal dat met hulp van de Turkse bevolking en inzetkracht zijn. Turkije is een remedie voor Europa, zowel voor de racisme die er heerst als voor de Economische crisis. Ook is Turkije een remedie voor Europa als het gaat om Europa weer op de been te krijgen na de verslapping van de afgelopen periode."



"Er is een sterk groeiend Turkije dat werkzoekende Europeanen aan werk kan helpen"

Tijdens zijn toespraak in de zaal vroeg Davutoğlu de aanwezigen in de zaal het volgende tegen hun kinderen mee te geven: "Maak jullie geen zorgen meer over de toekomst. De periode van zwakke Turkije is voorbij, er is nu een sterk Turkije die zich bekommerd over zijn eigen kinderen".



Een werk creeerend Turkije die niet afhankelijk is van valuta van Turken in het buitenland

Davutoğlu, die de mensen eraan herrinnerde dat de Turkse economie in de afgelopen jaren heel erg afhankelijk was van de valuta van de Turken die in het buitenland leefden, vervolgde "Als jullie ouders, voorouders destijds geen valuta brachten naar Turkije was de Turkse economie in de 70'er jaren gestopt. Zo afhankelijk waren wij hiervan. " Echter, waar Europa nu worstelt met de werkloosheid, hebben wij een Turkije die afgelopen jaar 1,5 miljoen nieuwe werkplaatsen heeft gecreeerd. We hebben een Turkije die tijdens de crisis, in de periode na 2008, 6 miljoen nieuwe werkplaatsen heeft gecreeerd, een Turkije die op het gebied van werkgelegenheid een wereld record heeft gebroken. Die periode is nu achter de rug. Sterker nog, als er Europeanen zijn die naar werk zoeken, is er een groeiend Turkije die deze mensen aan wek kan helpen."



 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!