21 maart, internationale dag tegen het racisme

21 maart, internationale dag tegen het racisme: „Racisme is een gevaar tegen de basis principes van mensen rechten en de democratie.“

21 maart, internationale dag tegen het racisme
Editör: Turkinfo.nl
22 Mart 2016 - 06:57

Voorzitter Mustafa Yeneroğlu van de mensen rechten onderzoek commissie van het Turkse parlement heeft tijdens zijn persvoorlichting ten behoeve van 21 maart dag tegen het racisme het volgende verklaard: “Racisme is het grootste gevaar tegen de basis principes van mensen rechten en de democratie. Het vechten tegen het racisme in landen waar vele etniciteiten en culturen bij elkaar komen is gelijk aan het vechten tegen de rechten van de mensen en het behouden van de rust in de samenleving.”



Yeneroğlu heeft het volgende willen zeggen: “De Verenigde Naties heeft op 21 maart 1966 de dag tegen racisme in het leven geroepen. De reden tot het benoemen van deze dag was het voorgeval op 21 maart 1960 waarbij in Zuid Afrika op mensen, die tegen het racisme aan het protesteren waren, geschoten werd en waarbij 69 mensen storven. Om te herinneren tot welke slechte daden en gebeurtenissen racisme kan leiden moet men terug in de geschiedenis kijken en dan kan men genoeg voorbeelden zien. Dat racisme, dat een groot gevaar is tegen het leven in harmonie en in democratie, in onze huidige samenleving voorkomt is een grote zorg om bij stil te staan. In landen met vele etniciteiten en culturen is het heel belangrijk te net zo hard te strijden tegen racisme als tegen de vrede in het land.”



Het is zorgzaam om vandaag de dag te zien dat vooral in de landen in West Europa racisme aan het toenemen is door de vluchtelingen problematiek van vandaag de dag. Volgens een enquête gehouden in Frankrijk is de kans groot dat de Front National Partij de verkiezingen zouden winnen als vandaag verkiezingen zouden zijn. In Nederland geld hetzelfde voor de Partij van Geert Wilders, PVV, en in Oostenrijk is ook de rechtse partij met 34% op weg om de grootste partij te worden. Ook in Duitsland zien we deze ontwikkelingen. In 3 delen van Duitsland waar plaatselijke verkiezingen gehouden zijn is de Alternatieve Partij zover om deel te nemen in het bestuur van de plaatselijke overheid. Al deze ontwikkelingen tonen aan dat racisme gedragen wordt door een groot deel van de bevolking. Het is erg belangrijk dat elk land zijn democratische krachten moet gebruiken tegen het racisme om zodoende de juiste beslissingen te kunnen nemen. Dit in het kader van een goede en vrede volle samenleving.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!