Vluchtelingen overeenkomst tussen Turkije en EU

EU geeft aan dat Turkije de vluchtelingen vanuit Griekenland volgens afspraak weer terug aanvaard. De pers voorlichter van de EU commissie geeft verder aan: “Turkije en Griekenland houden zich aan de afspraken. Eu houdt beide landen in de gaten en deelt de ervaringen van beide landen”.

Vluchtelingen overeenkomst tussen Turkije en EU
Editör: Turkinfo.nl
05 Nisan 2016 - 11:19

De Europese Unie geeft aan dat Turkije met het aanvaarden van de eerste groep vluchtelingen die uit Griekenland vertrokken zijn zich aan de afspraken houdt.



Margaritis Schinas, de woordvoerder van de commissie van EU, geeft tijdens een persconferentie in Brussel aan dat de eerste stap gezet is met het accepteren van de eerste vluchtelingen door Turkije die vertrokken zijn uit Griekenland. Hiermee wordt voldaan aan de afspraken die gemaakt zijn tussen Turkije en de EU op 18 maart.



Schinas, dat aangeeft dat Turkije heeft voldaan aan de termijn waarin ze de vluchtelingen terug zouden nemen, heeft de overige leiders van de EU-Turkije conferentie eraan herinnert dat de volgende stap in de afspraken die gemaakt zijn op 18 maart het formeel orgaiseren van de structurele plaatsing van de vluchtelingen uit Turkije is.



Schinas, dat aangeeft dat de EU nauw samenwerkt met Griekenland en Turkije, geeft verder aan: “Vanaf maandag ochtend is de terugkeer van de Syriers vanuit de Griekse eilanden naar Turkije en vanuit Turkije naar de EU begonnen.”



Schinas geeft verder aan dat gelijk vanuit Turkije 32 vluchtelingen naar Duitsland en 11 vluchtelingen naar Finland zijn gestuurd. Vandaag zullen vluchtelingen naar Nederland gestuurd worden.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!