Gelekte Panama documenten

Nederland gaat de gelekte documenten van Panama Mossack Fonseca onderzoeken.

Gelekte Panama documenten
Editör: Turkinfo.nl
05 Nisan 2016 - 11:18

Nederand heeft aangegeven onderzoek te doen naar de gelekte documenten van de offshore bedrijf Panama Mossack Fonseca, waarvan de hoofdvestiging zich in Panama bevindt.



Volgens de belanstingdienst zullen de documenten waarbij Nederland genoemd wordt verder onderzocht worden door de belastingdienst.



Nederland, dat vele internationale afspraken heeft met andere landen als het gaat om samenwerking op het gebied van belastingfraude en overige financiele transacties, is vastberaden om ook hier het nodige te bekijken om te zien of er activiteiten zijn gebeurt die niet als gewoon kunnen worden beschouwd.



Volgens de berichtgeving in de Nederlandse pers is door de Internationale Consortium van Uitgevers, ICIJ, bericht vrijgegeven dat in de “Panama Documenten” 2 Nederlandse bedrijven genoemd worden.



Volgens het consortium heeft Mossack Fonseca meer dan 40 jaar 11,5 miljoen documenten verzameld en deze met de pers van 80 verschillende landen gedeeld. Volgens documenten die gelekt zijn door kranten als de Duitse Süddeutsche Zeitung en de Engelse The Guardian, staan vele mensen vermeld waaronder 12 premiers van landen en 143 politieke namen. De meesten hebben dan geld doorgesluisd via offshore bedrijven.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!