Van de 230 Nederlanders in Syrie zijn er 42 dood

Het aantal Nederlandse burgers die naar Syrie is afgereisd om in naam van de terroristen te vechten is gelijk aan 220. Hiervan zijn er inmiddels 42 gedood.

Van de 230 Nederlanders in Syrie zijn er 42 dood
Editör: Turkinfo.nl
28 Ocak 2016 - 07:40

Ard van der Steur, Minister van Veiligheid, geeft tijdens zijn gesprek in de Tweede Kamer aan dat 42 van de naar Syrie afgereisde Nederlandse burgers tijdens de gevechten gedood is.



Steur dat aangeeft dat 40 van de afgereisden inmiddels terug in Nederland zijn en dat nog steeds 150 Nederlanders in Syrie actief zijn. Van de Nederlandse burgers die de kant van de terroristen gekozen hebben en in Syrie vechten zijn alle rechten in Nederland nu ontbonden.



De minister geeft aan dat de burgers die teruggekeert zijn naar Nederland allemaal verhoord zijn. De oppostie eist dat deze mensen direct gevangen genomen worden, echter de afspraken in de Europese Unie laten dit niet toe. Deze burgers kunnen enkel in de gevangenis gezet worden als bewezen wordt dat ze daadwerkelijk aan een misdaad deel hebben genomen.



Minister Steur geeft verder aan dat volgens de aanscherping van de extremisten beleid de mensen die terugkeren ondervraagd worden en verder vervolgd worden. De burgers die niet terugkeren zullen mogelijk hun burgerschap kwijt zijn.



Hoewel een aanzienlijke vermindering zichtbaar is van de mensen die deelnemen aan de tereurgroepen, zien we op dit moment helaas dat het nog niet helemaal weg is.



In Nederland is de veiligheid opgeschroeft en de mensen die teruggekomem zijn van de landen waar ze in eerste gekozen hebben om deel te nemen aan de terreur groepen, worden strikt gevolgd in Nederland. De veiligheidsdiensten hebben hierdoor een aantal verdachten opgepakt en van sommige andere verdachten zijn de paspoorten ingepakt.



@MD


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!