Turkije Wordt Populaire Route voor Europese Kampeerders

Istanbul, 12 juni 2024 – Turkije is een favoriete bestemming geworden voor Europese kampeerders die op zoek zijn naar alternatieve routes. Een groep van 26 toeristen uit Duitsland en Zwitserland, met 13 campers, maakte een 45-daagse tour door het land. Ze bezochten onder andere Çanakkale, Istanbul, Pamukkale en Cappadocië.

Turkije Wordt Populaire Route voor Europese Kampeerders
Editör: Turkinfo.nl
13 Haziran 2024 - 08:01

Levent Bilgiç, die de groep begeleidde, verklaarde dat Europese kampeerders door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nieuwe routes verkennen. Turkije biedt nu complete reisprogramma's in plaats van enkel een doorreisland te zijn. Toeristen zijn onder de indruk van de rijke geschiedenis, cultuur en natuur van het land. Eigenaar van een kampeerterrein in Bartın, Şevki Akar, bevestigde de toename van buitenlandse kampeerders.

Duitse toerist Thomas Herig en Zwitserse deelnemer Jutta Brendel prezen de gastvrijheid van de Turken en de prachtige bezienswaardigheden. "Dit land maakt echt indruk op ons," zei Herig.

Turkije hoopt dat deze trend zich voortzet en nog meer Europese kampeerders aantrekt.

"Het is heel belangrijk voor ons om deze mensen in Turkije rond te leiden" Levent Bilgiç, die de groep begeleidde tijdens hun tour en drie dagen verbleef in een kampeerterrein in de wijk Kurucaşile in Bartın, vertelde aan een verslaggever van het AA-nieuwsbureau dat de Duitse en Zwitserse toeristen eerder via de route Rusland-Oekraïne naar Azerbeidzjan, Iran en andere landen reisden.

Bilgiç vervolgde: "Na de oorlog tussen Rusland en Oekraïne gingen Europese kampeerders op zoek naar alternatieve routes. We kunnen met trots zeggen dat waar Turkije vroeger een doorreisland was voor programma's die naar Tasjkent, de Chinese grens of zelfs naar Arabië gingen, er nu een compleet programma in Turkije wordt uitgevoerd. Een 45-daagse tour door Turkije. Deze mensen zijn Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers. De belangrijkste toeristische landen van Europa, de mensen die de meeste valuta achterlaten en het meest reizen. Als ze tevreden zijn en bij ons blijven, zullen ze een toegevoegde waarde achterlaten voor Turkije en ons nieuwe toeristen brengen door aanbevelingen aan hun vrienden te doen. Het is dus heel belangrijk voor ons om deze mensen te hebben gewonnen en ze door Turkije te leiden. We hopen dat dit zich verder ontwikkelt. Vergeleken met vorig jaar is het aantal voertuigen toegenomen, en in de herfst zal er weer een organisatie met een groter aantal voertuigen zijn."

Bilgiç benadrukte dat Turkije een rijk potentieel heeft op het gebied van geschiedenis, natuur, cultuur en toerisme, en zei: "Als iemand die veel landen in de wereld heeft gezien, kan ik dit duidelijk zeggen. We moeten dit potentieel benutten. Wat we moeten doen is goede marketing en goede service bieden. Dit is wat de Europeaan verwacht."

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!