Erdoğan uitgenodigd voor G7-top in Italië

Erdoğan staat op de gastenlijst: Turkije zal deelnemen aan de G7-top Tijdens de G7-top zullen onderwerpen zoals Oekraïne, het Midden-Oosten, Afrika, energie en kunstmatige intelligentie worden besproken.

Erdoğan uitgenodigd voor G7-top in Italië
Editör: Turkinfo.nl
13 Haziran 2024 - 06:57

De G7-top, die de zeven grootste economieën ter wereld samenbrengt, zal zich richten op kwesties zoals de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, ontwikkelingen in het Midden-Oosten, Afrika, de situatie in de Indo-Pacifische regio, migratie, klimaatverandering, kunstmatige intelligentie en wereldwijde economische veiligheid.

Turkije zal ook deelnemen aan de G7-top, die van 13 tot 15 juni in Italië zal worden gehouden. De Italiaanse regering heeft aangekondigd dat de voorzitter van de AKP en president Recep Tayyip Erdoğan op de gastenlijst staat.

Dit jaar is Italië voorzitter van de G7. De top zal van 13 tot 15 juni worden gehouden in Borgo Egnazia in de zuidelijke regio Puglia van Italië.

Volgens Reuters zullen naast de G7-landen (VS, Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en gastland Italië) ook andere landen deelnemen aan de top. Turkije is een van die landen.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!