Terreur alarm in Frankrijk

Molins, de Parijse procureur generaal actief voor bestrijding van Terrorisme geeft aan dat een nieuwe terroristische aanslag in Frankrijk op het laatste moment is tegengehouden.

Terreur alarm in Frankrijk
Editör: Turkinfo.nl
01 Nisan 2016 - 06:22

Parijs - De Franse procureur generaal voor Terrorisme bestrijding François Molins geeft aan dat met de aanhouding van Reda Kriket in Parijs vorige week een mogelijke aanslag op Frankrijk is tegengehouden.



Molins geeft aan dat in een huiszoeking van de aangehouden 34 jarige Reda Kriket, met de Franse nationaliteit, veel wapens,  munitie en explosieven is gevonden die mogelijk bedoeld waren voor een nieuwe aanslag. Deze aanslag is met de aanhouding belemmerd.



Verder geeft Molins aan dat het niet duidelijk is geworden waar de aanslagen zouden plaatsvinden en dat Kriket vervolgd zal worden op basis van lidmaatschap van een terroristsche groep en het voorbereiden van terroristische aanslagen.



Molins, dat de huis van Kriket beschrijft als een moderne laboratorium, geeft aan dat in het huis een Kroatische machine geweer, 5 kalasnikof geweren, pepperspray en meer dan 1 kilo explosieven zijn aangetroffen.



Reda Kriket heeft al een strafblad voor diefstal en was op 29 juli ook al veroordeeld met 10 jaar gevangenisstraf voor het ronselen van Syrie gangers.



De vorig week aangehouden Kriket had ook banden met de terrorist Abdülhamit Abaoud, die op 13 november 2015 de aanslagen heeft verwezenlijkt in Parijs. De 3 in Rotterdam aangehouden mensen hebben ook banden met Kriket. Tijdens de aanslagen in Parijs zijn 130 slachtoffers gevallen en in Brussel 35. Beide aanslagen waren opgeeisd door IS.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!