Plaatsvervangend minister van Binn. Zaken van Turkije, Öztürk, in Nederland

Öztürk: "Vanaf 2011 hebben we ongeveer 35 duizend mensen uit 124 landen verbod op toegang tot Turkije gegeven vanwege mogelijke teroristische banden. Vanwege dezelfde redenen hebben we 3 duizend mensen uit 92 verschillende landen het land uitgezet"

Plaatsvervangend minister van Binn. Zaken van Turkije, Öztürk, in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
12 Ocak 2016 - 06:24

Plaatsvervangend minister van Binnenlandse Zaken verklaart dat vanaf 2011 ongeveer 35 duizend mensen uit 124 landen verbod op toegang tot Turkije gegeven is vanwege mogelijke teroristische banden en vanwege dezelfde redenen 3 duizend mensen uit 92 verschillende landen het land uitgezet zijn.



Tijdens een verklaring die dhr. Öztürk gaf tijdens het forum tegen terorisme in Den Haag Nederland aan dat Turkije, dat de co-voorzitterschap van dit Forum doet sinds 2010, de co-voorzitterschap zal overdragen aan Marocco.



Öztürk  die verklaarde "We hebben er alle vertrouwen in dat de strijd tegen het terorisme overwonnen zal worden met een gezamelijke aanpak" vervolgde vervolgens als volgt:



"In de strijde tegen DAEŞ hebben we verschillende voorzorgsmaatregelen genomen. Vanaf 2011 hebben we 35 duizend van terorisme verdachte mensen uit 124 landen verbod gelegd op toegang tot Turkije. Voor dezelfde reden hebben we 3 duizend mensen uit 92 verschillende landen ons land uitgezet. Wij zijn ervan overtuigd dat wij er alles aan doen om de terorisme te bestrijden en verwachten dat internationaal wij, een land dat door terorisme meer dan 40 duizend slachtoffers heeft, ook ondersteunt worden in  deze strijd. De reden waarom we van andere landen een andere verwachting hebben is het feit dat DAEŞ grotendeels speelt in Irak en Syrie, de aan Turkije grenzende landen. Bepaalde landen als Frankrijk hebben hier een hele andere kijk op dan wij."



Öztürk, dat aangeeft dat het uitwisselen van informatie onderling bij het bestrijden van terorisme erg belangrijk is, geeft aan dat de voorstellen die Turkije in het forum hieromtrent heeft gedaan grotendeels geaccepteerd zijn.



- "Onze grens met Syrie is ongeveer 900 kilometer lang"



Öztürk bedankt de deelnemers aan het forum voor hun ondersteuning aan Turkije in strijd met de terorisme en geeft ook aan dat het beeld over Turkije zichtbaar in positieve zin is veranderd bij andere landen.



Öztürk heeft zijn verklaring afgerond met de volgende woorden:



"Onze grens met Syrie is ongeveer 900 kilometer lang en met Irak is deze ongeveer de helft. Hoeveel maatregelen je ook neemt om deze lange grens te verdedigen, er zullen altijd incidenten blijven voorkomen. We proberen hier steeds meer en meer onze maatregelen op af te stemmen. Daarnaast is ook de migratie probleem. Er gaan dagelijks mensen de grens over en onder deze mensen zijn ook mensen waarvan we niet weten hoe deze de grens over gaan. Het voordeel van dit verhaal is wel dat tijdens het overleg van vandaag is geconcludeerd dat de informatie verspreiding onvoldoende en niet tijdig is. Hier dient aandacht aan gegeven te worden.



Dit is ook wat Turkije zegt. Als dit in orde zou komen zouden we hier heel veel profijt van hebben. Uiteindelijk zijn wij het beste in staat om deze informatie goed te beoordelen en gebruiken."



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!