Nieuwe koploper in de Eredivisie

Ajax, dat met 2-0 wist te winnen van PSV in Eindhoven, is de nieuwe koploper van de eredivisie.

Editör: Turkinfo.nl
20 Mart 2016 - 18:23

In de Nederlandse eredivisie heeft Ajax vandaag de koppositie weten in te nemen door in de uitwedstrijd van PSV met 2-0 te winnen.

PSV en Ajax, beiden in strijd voor de kampioenschap in de Eredivisie, hebben vandaag elkaar voor de competitie getroffen in Eindhoven in het Philips stadion. Ajax, dat de wedstrijd heel sterk begon, wist in de tweede minuut al door een doelpunt van Milik op een 1-0 voorsprong te komen. Na deze doelpunt heeft PSV vele kansen gekregen op de tegendoelpunt, echter deze is er niet gekomen en hierdoor is Ajax de rust in gegaan met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft hadden beide teams vele kansen, echterEl Ghazi wist in de 76ste minuut de wedstrijd te beslissen door de 2-0 te maken voor Ajax. In de resterende deel van de wedstrijd is verder niet gescoord waardoor Ajax de wedstrijd bij PSV met 2-0 heeft gewonnen.

Met deze uitoverwinning weet Ajax zijn puntentotaal op te schroeven naar 68 punten en hiermee de koppostie in te nemen in de eredivisie. PSV valt met 66 punten nu terug naar de tweede plaats.

Feyenoord, dat het weekend afsluit met een 3-1 overwinning op De Graafschap, staat met 49 punten op de derde plaats.