Een varkenskop achtergelaten in de tuin van een moskee in Nederland

Een varkenskop is achtergelaten in de tuin van een moskee in Berkel en Rodenrijs, een moskee met voornamelijk Marokkaanse bezoekers.

Een varkenskop achtergelaten in de tuin van een moskee in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
20 Mart 2016 - 18:34

In Berkel en Rodenrijs, in de buurt van Rotterdam, is bij de Marokkaanse El Fath moskee in de tuin een varkens kop achtergelaten.



De voorzitter van de Marokkaanse moskee Nureddin El Amiri geeft in een verklaring aan de Nederlandse pers aan dat de varkenskop afgelopen dinsdag in de tuin van de moskee is gevonden en dat ze hiermee in het kader van het onderzoek pas vandaag mee naar buiten zijn gekomen.



Amiri, dat aangeeft hierover in gesprek geweest te zijn met de politie en de gemeente, heeft aangifte gedaan van het gebeurtenis.



Eerder zijn al aanvallen geweest op de Marokkaase moskee, echter het achterlaten van een varkenskop in de tuin zien wij als zeer provocerend, aldus Amiri.



De burgemeester van Lansingerland, Pieter van de Stadt, geeft aan dat dit niet door de beugel kan en dat dit soort acties niet te accepteren zijn in de maatschappij.



Moskeeen in Nederland, waar ongeveer 1 miljoen moslims leven, zijn steeds vaker het doelwit van dit soort incidenten.



Eerder waren ook al in de moskeeen van Boskoop en Mijdrecht varkens koppen achtergelaten en afgelopen februari is zelfs een poging gewaagd om brand te stichten in een moskee in Enschede.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!