Nederlandse gevechtsvliegtuigen bombarderen doelen IS

Nederlandse gevechtsvliegtuigen zijn begonnen om IS doelen in Syrië te bombarderen.

Nederlandse gevechtsvliegtuigen bombarderen doelen IS
Editör: Turkinfo.nl
17 Şubat 2016 - 06:41

De Nederlandse gevechtsvliegtuigen zijn, op basis van het akkoord wat vorig maand is bereikt in de Tweede Kamer, begonnen met het bombarderen van IS doelen in Syrië.



Volgens de verklaring van de Ministerie van Defensie zullen de F-16 gevechtsvliegtuigen strategische en leger locaties van de IS bombarderen. Het is niet bekend gemaakt wat de exacte locaties waren die als eerste gebombardeerd zijn in Syrië.



In een verslag van Tom Middendorp na de kamer beslissing werd aangegeven dat de F-16 vliegtuigen van Nederland voornamelijk in het oosten van Syrië locaties van IS zouden bombarderen.



De Tweede Kamer had op 29 januari geaccepteerd dat de gevechtsvliegtuigen, die nu bijna 1 jaar deelnemen aan de luchtaanvallen van de IS in Irak, nu ook zouden deelnemen aan de luchtaanvallen op de IS in Syrië.



Volgens het akkoord in de Tweede Kamer zal Nederland ook aanvullende middelen en medische hulp verlenen aan de Syrisch gematigden en de Iraakse oppositie en de Peshmerga’s ondersteunen.



Naast de in Jordanië gestationeerde gevechtsvliegtuigen van Nederland zijn hier ook ongeveer 200 militairen gestationeerd uit Nederland.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!