Minister van Milieu en Ruimtelijke Ordening Sarı in Nederland

Sarı: “We willen zo snel mogelijk de mogelijkheden voor fietsers in het kader van gezondheid en milieu uitbreiden in Turkije.”

Minister van Milieu en Ruimtelijke Ordening Sarı in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
15 Nisan 2016 - 05:45

De minister van milieu en ordening van Turkije, Fatma Güldemet Sarı, wil in het kader van het reduceren van emisie zorgen dat de mogelijkheden voor fietsers in Turkije groter worden. IN het kader hiervan zei de minister: “We willen zo snel mogelijk de mogelijkheden voor fietsers in het kader van gezondheid en milieu uitbreiden in Turkije.”



De minister, dat deelnam aan de EU overleg over Milieu en Ordening in Amsterdam in het kader van Nederlands voorzitterschap van de EU, gaf verder in haar verklaring aan dat ze de overeenkomsten van Turkije op het gebied van milieu en ordening heeft gedeeld tijdens het overleg.



Verder benadrukte deminister dat het probleem van de emisie ook hoog op de agenda staat in Turkije. Zoals afgesproken en gepresenteerd in de overleg in Parijs over COP21 zal Turkije er alles aan doen om de emisie uitstoot tot 2030 te reduceren tot 21 procent.



Door samenwerking met andere ministeries is het streven om een nog hoger percentage te halen en de minister vervolgde:



“In Turkije hebben we grote projecten gedaan op het gebied van bereikbaarheid. Belangrijk hierbij is de Marmaray lijn, die Europa met Azie verbindt. Andere belangrijke projecten die binnenkort gerealiseerd zullen worden zijn de derde brug, de derde luchthaven, tunnels, sneltreinen, verdubbelde snelwegen en nog meer. Dit zijn projecten die Turkije een stap verder brengen op het gebied van bereikbaarheid, maar ook op het gebied van emissie reductie. Vandaag is tijdens het overleg voornamelijk stil gestaan op de onderwerpen van bereikbaarheid en milieu.”



Er wordt hard gewerkt om openbaar vervoer verder te stimuleren. Dit is een van de grootste punten waarmee emissie reductie behaald kan worden. Ook het vergroten van het fietsennetwerk is hierbij erg belangrijk. Er worden projecten gestart om binnen de steden de bereikbaarheid beter te maken voor fietsers en de minister vervolgde verder:



“De ministerie doet belangrijke activiteiten om het fietsennetwerk in de steden van Turkije te vergroten. Met de projecten die we uitvoeren proberen we onze gemeenten te stimulieren. Met het uitbreiden van de fietsen wegen in de gemeenten zullen we en de emisie reductie halen en zullen we de gemeenten helpen het verkeersproblematiek in de steden op te lossen. Op basis hiervan willen we dan ook al onze gemeenten oproepen hieraan mee te werken. Ze kunnen zich aanmelden bij ons. We willen zo snel mogelijk in het kader van gezondheid en bereikbaarheid onze steden fietsvriendelijker maken.”



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!