Extreem rechts in Bulgarije wil niet dat Turks een aanvaard taal wordt in de EU

Extreem rechtse partijen in Bulgarije willen niet dat de Turkse taal toegevoegd wordt aan de lijst van aanvaardde talen in de Europese Unie (EU)

Extreem rechts in Bulgarije wil niet dat Turks een aanvaard taal wordt in de EU
Editör: Turkinfo.nl
15 Nisan 2016 - 05:44

Nikos Anastasiadis, leider van de Griekse deel van Cyprus, geeft aan dat de extreem rechtse partijen in Bulgarije tegen de Turkse taal in de EU zijn. Hij was de activiteit begonnen om de Turkse taal te aanvaarden in de EU.



De EU parlementarier van de Bulgaarse partij VMRO Angel Cambazki, die bekend staat om haar extreme uitingen in Bulgarije, geeft aan dat het accepteren van de Turkse taal in de EU voor de Bulgaarse algemene veiligheid een risico kan vormen.



Cambazki geeft verder aan dat Bulgarije zijn veto recht moet gebruiken als de Turkse taal dadelijk in de Europese raad tot stemming wordt gebracht.



Vele nationalisten in Bulgarije zijn naast VMRO tegen het feit dat de Turkse taal in de EU aanvaard wordt.



De premier van Grieks cyprus, Nikos Anastasiadis, had met een brief aan de voorzitter van de Europese Unie Bert Koenders en de secretaris van de Europese Commissie Jeppe Tranholm Mikkelsen destijds een verzoek ingediend om de Turkse taal te aanvaarden in de Europese Unie.



De Euroepese Unie kent vandaag de dag 24 aanvaardde talen.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!