Mexx overgenomen door Turkse Eroğlu Holding

Eroğlu Holding, die vandaag de dag in Turkije en internationaal de merken Loft en Colin vertegenwoordigd, heeft nu ook de Nederlandse Mode concern Mexx overgenomen.

Mexx overgenomen door Turkse Eroğlu Holding
Editör: Turkinfo.nl
28 Ocak 2015 - 19:47

Eroğlu Holding heeft de Nederlandse mode keten Mexx overgenomen. De Holding wil de marktaandeel in Turkije en internationaal nog groter maken door naast de merken Loft en Colin nu ook de merk Mexx toe te voegen.



De overname van een van 's werelds voorlopers op het gebied van mode merken Mexx zal sterk bijdragen aan de positie van Turkije in de mode wereld en zal ook de concurrentie positie van de holding versterken. De overname heeft hier een belangrijke rol in, aldus de voorzitter van Eroğlu Holding, Nurettin Eroğlu, en hij vervolgde:

"Operationeel in 56 landen met 500 winkels, 5.000 verkooppunten, 6.000 werknemenrs en een omzet capaciteit van 1,2 miljard Euro, hiermee is Mexx voor ons een groot potentieel. Het succes wat we met Colin's en Loft in 38 landen momenteel hebben zullen we met Mexx versterken en nog verder uitbreiden. Het is een eer voor Turkije en voor onze holding om een merk als Mexx ons merk te maken."



Eroğlu vervolgd zijn woorden door aan te geven dat Mexx een hechte band heeft ontwikkeld met zijn doelgroep en de afgelopen jaren vele successen behaald heeft. Hij eindigde zijn woorden met: "Ons grootste doel is om de merksbekendheid en eigenheid van Mexx, die het merk tot vandaag de dag heeft opgebouwd, te behouden en deze nog verder te versterken zonder in te leveren aan de essentie van de merk. Wij geloven erin dat dit een groot kans is namens het merk Mexx."



MEXX START IN TURKIJE MET 100 WINKELS ALS DOEL



Eroğlu, die het doel heeft om met het merk Mexx in Turkije binnen 5 jaar te groeien naar 100 winkels en een omzet van 1 miljard TL, vertelde verder: "Mexx zal niet alleen onze positie op de internationale markt versterken, maar zal ook de positie van onze holding binnen de Turkse markt waar we momenteel operationeel zijn  met de merken Loft en Colin's, versterken. Wij geloven er in dat in het bijzonder de dames en kinder collectie van Mexx veel belangstelling zal krijgen op de Turkse markt."



Mexx bied een breed assortiment aan dames, heren, kinder kleding en accessoires. Daarnaast vraagt de merk ook de nodige aandacht met de collectie tassen, sjalen, parfum en brillen.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!