Istanbul Beleeft Sterke Groei in Buitenlandse Toeristen in de Eerste Vier Maanden van 2024

Istanbul heeft in de eerste vier maanden van 2024 een indrukwekkende toename van buitenlandse toeristen geregistreerd. Volgens de gegevens van het Directoraat Cultuur en Toerisme van Istanbul hebben 5,2 miljoen buitenlandse bezoekers de stad bezocht, een stijging van 10% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Istanbul Beleeft Sterke Groei in Buitenlandse Toeristen in de Eerste Vier Maanden van 2024
Editör: Turkinfo.nl
10 Haziran 2024 - 08:58

Istanbul Verwelkomt Recordaantal Buitenlandse Toeristen in Eerste Vier Maanden van 2024

In april alleen al trok de stad 1.478.218 buitenlandse bezoekers, wat een toename van 15% is ten opzichte van april vorig jaar. De meeste bezoekers kwamen via de luchthavens van Istanbul, met een opmerkelijke stijging van 16% in aankomsten per vliegtuig. De zeeroutes zagen echter een daling van 29% in het aantal toeristen.

De Istanbul Havalimanı (Istanbul Airport) was verreweg de populairste toegangspoort met bijna 73% van de toeristen die via deze luchthaven de stad binnenkwamen. Sabiha Gökçen International Airport volgde met 27%.

De bezoekersstatistieken tonen aan dat Russische toeristen de lijst aanvoerden, gevolgd door Duitsers, Iraniërs, Amerikanen en Fransen. Opvallend is dat in april toeristen uit 199 verschillende landen Istanbul bezochten, waaronder zelfs enkelingen uit afgelegen landen zoals Noord-Korea en Somaliland.

Dit toeristisch succes benadrukt Istanbul's aanhoudende aantrekkingskracht als een van de meest fascinerende stedelijke bestemmingen wereldwijd.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!