Eredivisie voetbal

Ajax en PSV hebben de strijd om de landskampioenschap doorgezet naar de laatste week, Ajax wist te winnen met 4-0 van Twente en PSV wist te winnen met 6-2 van Cambuur.

Editör: Turkinfo.nl
02 Mayıs 2016 - 06:36

Zowel Ajax als PSV, dat in de eredivisie een gedeelte eersteplaats hebben met evenveel punten, wisten beiden afgelopen weekend te winnen en hebben hiermee de strijd voor de landstitel doorgezet naar volgende week, de laatste weekend van de competitie.

Ajax, dat met een beter doelsaldo op de eerste plaatst staat, wist met 4-0 te winnen van Twente. PSV wist met 6-2 te winnen van Cambuur dat al zeker is van degradatie.

Ajax wist thuis in Amsterdam te winnen van Twente door doelpunten zowel in de eerste als tweede helft. De eerste helft werd met een 1-0 voorsprong afgesloten door een doelpunt van Cerny in de 37ste minuut. Ajax, dat ook in de tweede helft aanvallend ingesteld was, wist de wedstrijd met 4-0 te winnen door de doelpunten van Van der Hoorn in de 79ste minuut, Fischer in de 82ste minuut en Younes in de 86ste minuut.

Met deze overwinning wist ajax zijn puntentotaal te verhogen naar 81 punten en hiermee boven PSV te blijven in de strijd om de landstitel op basis van een beter doelsaldo.

PSV, de laatste kampioen van de eredivisie, wist thuis een overwinning te boeken op Cambuur van 6-2. Hiermee heeft PSV laten zien dat hij ook nog in de titelstrijd is dat volgende week ontknoopt zal worden.

PSV, dat in beide helften veel sterker was dan de zwakke Cambuur, wist de doelpunten te scoren in de 15de en 90+3 minuten van Van Ginkel, 27ste minuit De Jong, 38ste minuut Pereiro, 63ste minuut Maher en de 70ste minuut Willems. Doelpunten van Cambuur kwamen van Mac Intosch in de 18de minuut en Byrne in de 43ste minuut.

Waar de kampioenschap volgende week, de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, beslist gaat worden is Cambuur met de nederlaag tegen PSV de eerste club die al zeker gedegradeerd is uit de Eredivisie.