De Fenerbahce van Van Persie nog steeds in de race voor de kampioenschap

Fenerbahce wist in de 31ste week van de Turkse Spor Toto competitie met 3-0 te winnen van Gaziantepspor. Hiermee wett Fenerbahce zich nog in de race te houden voor de titelstrijd. Van Persie, dat zijn 500ste wedstrijd in clubverband speelde, wist deze wedstrijd te beslissen door zelf 2 doelpunten te maken en een assist te geven.

Editör: Turkinfo.nl
02 Mayıs 2016 - 06:37

Met een winst van 3-0 wist Fenerbahce zich in de titelstrijd te houden voor de komende 3 weken.

De wedstrijd, dat gespeeld werd in het Ülker stadion, werd de eerste helft met een 1-0 voorsprong afgesloten door een kopdoelpunt van Simon Kjaer in de 27ste minuut. De tweede helft hield Fenerbahce de tempo hoog en kreeg vele kansen. Robin van Persie, dat in de 48ste minuut de 2-0 maakte, zette in de 81ste minuut de eindscore van de wedstrijd op 3-0.

Met deze overwinning komt Fenerbahce op een puntentotaal van 70. Hiermee behoud Fenerbahce 3 weken voor het einde van het seizoen de tweede plaats achter Besiktas, dat met 73 punten op de eerste plaats staat.

Groot performance in zijn 500ste wedstrijd

Van Persie, dat in clubverband zijn 500ste wedstrijd speelde, was erg scherp en in goeden doen.

Tegen Gaziantepsport wist van Persie 2 keer te scoren en daarnaast gaf van Persie ook de assist voor de eerste doelpunt.

In de 27ste minuut gaf van Persie een mooie assist aand Kjaer en in de 48ste minuut was hij wederom zichtbaar. Van Persie, dat een mooie schuinbeweging maakte tegenover keeper Karcemarskas en hem passeerde, wist de 2-0 op de scorebord te zetten. In de 81ste minuut liet van Persie weer van zich horen door de 3-0 op de scorebord te zetten.

In de 500 wedstrijden die van Persie speelde in clubverband wist van Persie in totaal 230 doelpunten te maken en 89 assists te geven.

Van Persie, dat de afgelopen 3 weken wist te scoren, heeft zijn doelpunten totaal voor sit seizoen verhoogd naar 14 doelpunten. Met zijn doelpunten wist van Persie de club topscorer Fernandao te passeren met 2 doelpunten verschil en staat hij nu bovenaan.

Tweede doelpunt van Kjaer

De Deense voorstopper van Fenerbahce, Simon Kjaer, wist in deze wedstrijd zijn tweede doelpunt te maken. De speler die aan het begin van het seizoen overkwam van de Franse Lille en van begin af aan onmisbaar is in de basis elf van Fenerbahce, wist eerst in de 17de week tegen Medicana Sivasspor te scoren en gisteren tegen Gaziantepsport.

Doelpuntrijke overwinningen blijven

De opmars die Fenerbahce de laatste weken maakt heeft ook deze week voortgezet. De afgelopen 2 weken werd er met grote getallen gewonnen van Mersin İdmanyurdu, 4-1, en Trabzonspor, 4-0. Ook afgelopen weekend wist Fenerbahce weer een ruime score op de scorebord te zetten door met 3-0 te winnen van Gaziantepspor.