Eredivisie voetbal

Ajax, dat met 3-0 wist te winnen van PEC Zwolle, blijft de lijst aanvoeren in het klassement en heeft voorafgaand aan de wedstrijd een herdenking georganiseerd voor Johan Cruyff.

Editör: Turkinfo.nl
04 Nisan 2016 - 07:12

Ajax wist de eerste plaats op de ranglijst van de eredivies ook aan het einde van de 29.ste week te behouden door met 3-0 te winnen van PEC Zwolle.

Ajax, dat PEC Zwolle op bezoek kreeg in de Amsterdam Arena, wist al na 2 minuut op 1-0 voorsprong te komen door een doelpunt van Lasse Schöne. Twee doelpunten van Arkadiusz Milik in de 29ste en 40ste minuut bezorgde Ajax een 3-0 rust- en eindstand op.

Met deze overwinning wist Ajax zijn puntentotaal op te schroeven naar 71 punten. Hiermee weet Ajax PSV Eindhoven, dat de dag ervoor zijn plicht deed door met 4-2 te winnen in Alkmaar van AZ, achter zich te houden met een verschil van 2 punten.

Voor de wedstrijd van Ajax is een herdenking gehouden voor de op 24 maart overleden voetballer Johan Cruyff.

De supporters van Ajax hebben een getocht gehouden dat gestart is vanuit de huis van Cruyff en geeindigd is bij de Amsterdam Arena. De spelers van Ajax hebben gespeeld in een tenue waarop een herdenking aan Cruyff was afgebeeld.

Beide teams hebben der wedstrijs gespeeld met zwarte banden om de arm en er is een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Cruyff. In de 14de minuut van de wedstrijd is voor de tweede keer een minuut de wedstrijd stilgezet en een luid applaus heerste in het stadion.