Bezoek aan Turks Cultureel vereniging

De herdenkingsbijeenkomst voor de vuurwerk ramp op 13 mei 2000 in Enschede is dit jaar voor de 16de keer gehouden waarbij ook de burgemeester van Enschede, Onno van Velthuizen, aanwezig was.

Bezoek aan Turks Cultureel vereniging
Editör: Turkinfo.nl
24 Mayıs 2016 - 09:13

Iedereen die deze ramp heeft meegemaakt in Enschede heeft wel zijn eigen herinnering hieraan. Iedereen waarmee je een gesprek aangaat over deze ramp heeft wel zijn verhaal hierover met daaraan gekoppeld de onvergetelijke herinneringen. De groep die voor de herdenking bijeen is gekomen in de Prismare gebouw, is later samen met burgemeester Onno van Velthuizen en de voorzitter van Stichting Herdenking Vuurwerkramp, Bram Thistle, zijn vervolgens gelopen naar de herdenkingsmonument die geplaatst is ter herinnering aan de vuurwerkramp en hier een krans geplaatst. Hier is vervolgens een minuut stilte in acht genomen voor de mensen die hier overleden zijn. De Nederlandse vlag heeft hier ook halfstok gehangen.



Voor de programmering heeft burgemeester Onno van Velthuizen de Turkse Culturele verenging dat gekoppeld is aan de Turkse Federatie en dat gevestigd is in hetzelfde Prismare gebouw, bezocht en gesproken met de voorzitter van de vereniging, Alparslan Adıbelli, over de activiteiten en faciliteiten van de vereniging.



De voorzitter van de Enschedese Turkse Culturele vereniging, Alparslan Adıbelli, heeft in zijn veklaring aangegeven dat de herdenking van de vuurwerkramp in 2000, ook al is het in kleine vorm, altijd door moeten gaan. Adıbelli: “23 van ons hebben hun leven verloren aan deze ramp, we hopen dit soort rampen nooit meer mee te mogen maken. Onder de slachtoffers was ook familie Temel, we wensen hen heel veel sterkte met het verlies”.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!