Arda Güler Breekt Ronaldo's Record: Jongste Doelpuntenmaker op een EK

Arda Güler, het talent van Real Madrid, heeft zich onsterfelijk gemaakt bij de Turkse supporters. Dinsdagavond scoorde hij op fabelachtige wijze zijn eerste doelpunt in een groot toernooi tegen Georgië (3-1 winst), waarmee hij een record brak dat sinds EURO 2004 op naam stond van Cristiano Ronaldo.

Editör: Turkinfo.nl
19 Haziran 2024 - 10:14

Arda Güler Verovert de Harten van Turkse Supporters

Een Nieuw Record

Met 19 jaar en 114 dagen is Arda Güler nu de jongste speler die weet te scoren tijdens zijn debuut op een EK. Cristiano Ronaldo was op het EK van 2004 in Portugal 19 jaar en 128 dagen oud toen hij dit bijzondere record vestigde.

Het Gouden Moment

Halverwege de tweede helft tegen Georgië kwam Güler in actie voor Turkije. Zonder te aarzelen krulde de jonge spelmaker de bal op fenomenale wijze in de linkerbovenhoek en bracht daarmee de stand op 2-1. De Turkse fans in het stadion waren door het dolle heen. Uiteindelijk won Turkije de wedstrijd met 3-1.

Sterke Prestatie

Uit de statistieken blijkt dat Güler een indrukwekkende wedstrijd speelde tegen Georgië. In de 79 minuten dat hij op het veld stond, gaf hij 41 passes, waarvan er 38 aankwamen. De middenvelder van Real Madrid stond aan de basis van maar liefst zeven kansen voor Turkije en kwam vier keer als winnaar uit de strijd bij een individueel duel.