Activiteiten Turkije om zonder visum te kunnen reizen naar Turkije

Volgens de overeenstemming tussen Turkije en de EU zullen Turken vanaf juni zonder visum kunnen reizen naar Europa. Hiervoor moet Turkije voldoen aan 72 criteria. Het Turkse parlement is druk bezig om aan deze criteria te voldoen; 37 van deze criteria zijn al voldaan. Turkije is druk bezig om voor 4 mei ook aan de overige 35 criteria te voldoen.

Activiteiten Turkije om zonder visum te kunnen reizen naar Turkije
Editör: Turkinfo.nl
23 Mart 2016 - 18:49

Turkije is druk bezig om te voldoen aan de lijst met criteria, dat als voorwaarde aan Turkije is gesteld tijdens de overeenstemming dat is opgesteld zodat Turken visum vrij naar Europa kunnen reizen.



Volgens de berichtgeving is tijdend de top van 18 maart in Brussel tussen Turkije en EU besloten dat Turkije tot eind juni de tijd heeft om maatregelen te nemen om aan alle criteria te voldoen. Daarna lunnen de Turken zonder visum afreizen naar Europa.



Op de lijst van criteria staan punten zoals veiligheid in documenten, immigratie en grens regelingen, veiligheid en mensen rechten. 

Turkije heeft inmiddels de maatregelen genomen om aan 37 van de 72 criteria te voldoen en is druk bezig de maatregelen te treffen om ook aan de overige 35 maatregelen te voldoen. Hieromtrent doet Turkije er alles aan om voor 4 mei alle wetsvoorstellen voor te bereiden die nodig zijn om ook deze maatregelen te kunnen nemen.



Ook het parlement is druk bezig geweest om de voorbereidingen te treffen, zodat de maatregelen dadelijk makkelijk door het parlement gezien en goedgekeurd kunnen worden.



Paspoorten moeten wijzigen



In een van de criteria staat ook dat op de chips van de paspoorten ook de vingerafdrukken moeten staan van de eigenaar van de paspoort. Dit is op de chip van de huidige paspoorten niet mogelijk. Hierdoor is het noodzaak om over te gaan op nieuwe paspoorten die voldoen aan de richtlijnen van de EU. De activiteiten zijn begonnen om over te gaan op nieuwe paspoorten die voldoen aan de EU richtlijnen. Verwacht wordt dat dit jaa nog zal begonnen worden met het uitgeven van de nieuwe paspoorten.



Het is echter niet zo dat de oude paspoorten direct ongeldig zullen zijn als de nieuwe paspoort er is. Het is de keuze van de eigenaar om over te gaan op de nieuwe paspoort. Echter, indien men visum vrij wil reizen naar Europa zal men wel verplicht worden over te gaan op de nieuwe paspoort.



De EU zal op 4 mei toetsen of Turkije voldaan heeft aan alle criteria om zodoende visum vrij te kunnen reizen naar Europa.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!