Aantal verkochte huizen aan buitenlanders in Turkije bekend gemaakt

Het aantal buitenlanders dat in Turkije investeerd in onroerend goed is 136 duizend 967.

Aantal verkochte huizen aan buitenlanders in Turkije bekend gemaakt
Editör: Turkinfo.nl
06 Ocak 2016 - 11:10

Volgens de gegevens van het kadaster, hebben de Engelsen en de Russen de leding in het aantal onroerende goederen die ze bezitten; 36 duizend 478 voor de Engelsen en 13 duizend 590 voor de Russen. 



Daarnaast hebben de Duitsers 13 duizend 192, De Nooren 8 duizend 272, De Ieren 5 duizend 945, de Denen 5 duizend 543, de Nederlanders 5 duizend 538, de Irakezen 4 duizend 803, de Belgen 4 duizend 672 en de Kuwaiti’s 4 duizend 39 onroerend goederen in bezit.



Buitenlanders die onroerend goed willen kopen kiezen voornamelijk voor Antalya. In Antalya hebben buitenlanders 56 duizend 600 onroerend goederen. De tweede populaire stad voor buitenlanders is Mugla met 22 duizend 89 onroerend goederen.



De lijst wordt verder aangevuld met de volgende steden:

Aydın met 20 duizend 347, İstanbul met 19 duizend 217, Mersin met 4 duizend 45, İzmir met 3 duizend 578. Bursa, Yalova, Ankara en Sakarya zijn ook steden die de aandacht trekken van buitenlanders.

De directeur van Spot Blue, een internationaal georienteerd vastgoed onderneming die zijn kantoor in Engeland heeft, en de Turkije expert op het gebied van vastgoed Julian Walker hebben een evaluatie gedaan van de inesteringen op onroerend goederen door buitenlanders.



Walker geeft aan dat Engelsen en Noord Europeanen kiezen voor een zomerhuis in Turkije vanwege het klimaat en omdat het goedkoop is.



De voorkeur gaat voornamelijk uit naar de Egeische en Middelandse kust, Aldus Walker. Walker geeft vervolgens aan dat bepaalde volkeren ook specifieke plekken kiezen in Turkije.

Altinkum, Side, Kalkan en Fethiye worden bijvoorbeeld voornamelijk gekozen door de Engelsen. Duitsers en de Skandinavische landen kiezen eerder voor Alanya en Belek. Bodrum wordt door vele landen gekozen, echter de laatste tijd wordt voornamelijk rijke Russen gesignaleerd in Bodrum.



Walker geeft aan dat buitenlanders hun zomer verblijf onderverhuren voor de perioden dat zij er zelf niet zijn om zo de onkosten tegemoet te kunnen komen van het verblijf.



Buitenlanders die voornamelijk onroerend goederen kopen om vervolgens deze te verhuren, kiezen voornamelijk voor nieuwbouw huizen in de regio’s Bahçeşehir, Beylikdüzü, Halkalı en Esenyurt van Istanbul. Deze worden voornamelijk gekocht door buitenlanders uit landen als Saudi Arabie, Qatar, Verenigd Arabische Emiraten en Bahrein, aldus Walker.



@MD



 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!