Aanslag tegen de vrede, de democratie en de vrijheid van meningsuiting

De Federatie van Democratische en Sociale Verenigingen in Nederland veroordeelt de aanslag op de vredesdemonstratie in Ankara.

Aanslag tegen de vrede, de democratie en de vrijheid van meningsuiting
Editör: Turkinfo.nl
12 Ekim 2015 - 17:31

Wij spreken via deze weg onze condoleances uit aan de naasten van de overledenen en wensen aan de gewonden een spoedig herstel. 

Wij roepen alle in Nederland wonende burgers afkomstig uit Turkije op om na deze verdrietige gebeurtenis de rust te bewaren en een verantwoorde houding te tonen tegen iedere vorm van provocatie en uitlokking.



Wij veroordelen de aanslag op de vredesdemonstratie in Ankara, de hoofdstad van Turkije.

Wie het ook gedaan heeft deze aanslag is gepleegd tegen de vrede, de democratie en de vrijheid van meningsuiting. Het is een massamoord en een misdaad tegen de mensheid. Wij veroordelen iedere vorm van geweld en terreur. Deze aanslag toont aan in aanloop naar de verkiezingen in Turkije op 1 november 2015 de politieke concurrentie op basis van geweld toe zal nemen. Wij zijn zeer verontrust hierover. 

De demonstratie is georganiseerd door vele partijen, waaronder de Turkse ingenieursvereniging TMMOB, de Confederatie van de Revolutionaire Arbeiders Vakbond DISK, de Turkse Medical Association TTB, de Confederatie van Public Workers Unions KESK en de Algemene Onderwijsbond EGITIM-SEN. Zij zou hun verlangen naar vrede en democratie op deze wijze tot uiting brengen.

De demonstratie is door een bloedige aanslag, tot stoppen  gebracht voordat het begonnen was. Volgens de berichten vielen er 95 doden en 248 gewonden.  



Wij moeten niet vergeten dat we in Nederland wonen

Dat Turkije waar onze families en naasten wonen met terreur, geweld en politieke moorden in het nieuws komt, maakt ons zoals ook de mensen in Nederland afkomstig uit Turkije, diep verdrietig. Deze ontwikkelingen hebben ook een negatieve invloed op de in Nederland wonende landgenoten. 

Dit kun je ook opmaken uit de met haat gevulde boodschappen die wederzijds op de sociale media worden gedeeld. Daar komt bij dat; de afgelopen dagen sommige Turkse en Koerdische verenigingen zijn aangevallen. Deze aanvallen waren ook te lezen in de Nederlandse media. 

De burgermeester van Rotterdam heeft vanwege deze aanval Turken en Koerden opgeroepen de rust te bewaren. Er zijn in de Tweede Kamer vragen hierover gesteld aan de Minister van Justitie. Kortom de bestuurders in Nederland zijn bang dat de politieke schermutselingen en gevechten overslaan naar Nederland. Wij als DSDF delen deze angst. We moeten niet vergeten; De vreemdelingenhaat neemt in Nederland met de dag toe. Deze aanslag speelt dergelijke groeperingen in de kaart. Hierdoor zullen het aantal mensen toenmen die ons bestempelen als 'ongewenst burger'.  

Daarom roepen wij ieder persoon en elke instantie binnen onze samenleving op bij het bekritiseren van de gebeurtenissen in Turkije zonder een beledigende houding te tonen of afstotende woorden te gebruiken. Laten we geen haatvolle uitspraken tolereren. We moeten stelling nemen tegen deze houding, anders verpesten we niet alleen ons heden maar ook de toekomst van nieuwe generaties in Nederland.  

 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!