Werkloosheid in de EU groter bij mensen uit niet EU landen

In 2015 was in de EU de werkloosheid in de leeftijdscategorie 20-64 voor mensen uit niet EU landen gelijk aan 18,9 procent, terwijl dit voor de mensen uit de EU landen gelijk was aan 8,7 procent. Onder de niet EU mensen in de EU is 69,8 procent economisch actief (werkend en werkloos), terwijl dit percentage voor EU leden gelijk is aan 77,3 procent.

Werkloosheid in de EU groter bij mensen uit niet EU landen
Editör: Turkinfo.nl
07 Haziran 2016 - 06:59

~~Europese Unie (EU) heeft aangegeven dat in de leeftijdscategorie 20-64 de bevolking afkomstig uit niet EU landen ten opzichte van de bevolking dat wel uit EU landen komt meer werkloos is en minder gemotiveerd is om te willen werken.

De Europese Statistieken Bureau, Eurostat, heeft over de Europese Unie een rapport gepubliceerd over de werkgelegenheid in 2015 en de integratie van immigranten hieromtrent.

Volgens dit rapport is vorig jaar gemeten dat in de EU in de leeftijdscategorie 20-64 69,8 procent van de mensen uit niet EU landen economisch actief (werkend en werkloos) waren, terwijl dit 77,3 procent was voor de mensen uit EU landen.

In het rapport wordt duidelijk dat in de meeste EU landen de mensen uit EU landen actiever zijn dan de mensen uit de niet EU landen. Alleen in de landen Griekenland, Slovenie, Slowakije, Italie, Spanje, Zuid Cyprus, Portugal, Tsjechie en Hongarije is dit niet het geval.

In Nederland is het verschil tussen de mensen uit EU landen en niet EU landen het grootst, gevolgd door Finland en Duitsland.

Werkloosheid bij mensen uit niet EU landen 2 keer zo veel

Vorig jaar is de leeftijdscategorie 20-64 geconstateerd dat niet EU burgers meer werkloos zijn dan de EU burgers en ook minder gemotiveerd zijn om te werken.

56,7 procent van de niet EU burgers waren in 2015 werkzaam ten opzichte van 70,6 procent van de EU burgers. Van de mensen met een tijdelijke contract was 21,4 procent gekoppeld aan niet EU burgers en 12,9 procent aan EU burgers.

Werkloosheid in deze leeftijdsgroep was 18,9 procent binnen niet EU burgers en 8,7 procent bij EU burgers. Hiermee is het percentage werklozen onder niet EU burgers 2 keer zo veel ten opzichte van EU burgers.

 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!