Voetbal: UEFA Champions League

Atletico Madrid: 0 PSV Eindhoven: 0 Atletico Madrid weet de kwartfinales te halen na een spannende penalty reesk, Atletico Madrid wint de penalty reeks met 8-7.

Editör: Turkinfo.nl
16 Mart 2016 - 06:41

In de return wedstrijd van de achtste finales van de UEFA Champions League wist PSV Eindhoven niet te winnen in Madrid. De wedstrijd eindigde doelpuntloos, waardoor een verlenging en penalty reeks onvermijdelijk werd. Madrid trok aan het langste eind en won de penalty reeks met 8-7. Hiermee wist Atletico Madrid zich te plaatsen voor de kwartfinales.

Atletico Madrid wist sterk de wedstrijd te beginnen in het Vicente Calderon stadion en had vele kansen met de Franse ster speler Antoine Griezmann, echter wist deze niet te benutten. Hiermee eindigde de eerste helft met 0-0.

In de tweede helft ging PSV steeds meet aanvallend voetballen en kreeg zelfs in de 59ste minuut de kans met Jürgen Locadia een doelpunt te maken. Deze belandde echter op de paal. De resterende tijd werd er aan weerskanten kansen gecreeerd, echter niemand wist te scoren en de eindstand bleef op 0-0. Dit was ook de stand van de eerste wedstrijd in Eindhoven.

In de verlenging van de wedstrijd werd aan beide kanten controlerend gevoetbald waardoor een penalty reeks onvermijdelijk werd. Beide teams wisten de eerste 7 penalties te benutten. Luciano Narsingh heeft de achtste penalty genomen en deze gemist. Hierdoor kon Juanfran van Atletico Madrid de wedstrijd beslissen en dat deed hij ook door de achtste penalty erin te schieten. Hiermee wist Atletico Madrid te winnen van PSV en zo de kwartfinales te bereiken van de UEFA Champions League.