Vies spelletje van Belgische politicus en valse beschuldigingen

De politicus van partij N-VA uit Beringen Werner Janssen heeft Turkse vertegenwoordigers als doel genomen.

Vies spelletje van Belgische politicus en valse beschuldigingen
Editör: Turkinfo.nl
09 Şubat 2016 - 20:22

De partijlid uit Beringen van N-VA heeft tijdens een van zijn tweets de politieke mensen van Turkse afkomst als doel genomen. Partijlid van N-VA en tevens wethouder bij gemeente Beringen Werner Janssen heeft in een van zijn tweets een bekentenis gedaan richting de politieke mensen met een Turkse afkomst.



Werner Janssen geeft op twitter aan dat de Turkse premier aangeeft dat de Koerden geen mensen zijn en dat hij hetzelfde zegt over de Turkse vertegenwoordigers in de gemeenteraad. Tevens geeft hij aan dat dit een zure waarheid is.



Met twitter account @WernerJanssen00 is het volgende getwitterd: “Voor Erdogan zijn @koerden geen mensen. Ook voor onze Turkse vertegenwoordigers in de gemeenteraad niet. Een onthutsende vaststelling!” Dit twitter account is van N-VA partijlid Werner Janssen.



 

 

 



We hebben deze partijlid van N-VA benaderd en gevraagd hoe hij aan deze informatie komt, echter we hebben geen antwoord kunnen krijgen. Werner Janssen heeft in zijn uitspraak de volgende Turkse vertegenwoordigers als doel genomen: Duygu Akdemir (SP.a), Hilal Yalçɪın (CD&V), Meral Özcan (Open VLD), Bilgin Bekdemir (SP.a), Abdülkadir Yılmaz(SP.a) en Ömer Ünlü (SP.a).



Hoewel bekend is dat de uitspraak van Janssen ongegrond is over de gedachten van de Turkse vertegenwoordigers , zijn de Turkse vertegenwoordigers wel benieuwd hoe Janssen tot deze conclusie is gekomen.




De eerste reactie voor de actie van Janssen waarin hij discrimineert tussen Turken en Koerden, is gekomen van Meral Ozcan, lid van de Open VLD OCMW/CPAS. Meral Ozcan geeft op haar twitter en facebook account aan dat de woorden van Janssen haat zaaien in de samenleving en vraagt waar deze informatie op gebaseerd is. Ze vraagt om antwoord en geeft vervolgens aan dat voor haar een mens een mens is, onafhankelijk van etnische achtergrond. Volgens haar zijn Turken en Koerden broeders van elkaar, mensen die het tegendeel beweren zijn juist verkeerd. Aldus de ietswat kwade reactie van Meral op Janssen.



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!