VAR Verklaring eindelijk van de baan

De VAR verklaring, de verklaring arbeidsrelatie, is per 1 mei 2016 niet meer nodig voor bedrijven en relaties.

VAR Verklaring eindelijk van de baan
Editör: Turkinfo.nl
04 Şubat 2016 - 06:31

De VAR verklaring, die ZZP’ers moeten hebben op het moment dat ze andere werknemers inhuren, wordt opgeheven. De wetgeving, waar een heleboel ZZP’ers op wachtten, is eindelijk geaccepteerd en de wetgeving wordt per 1 mei actief. Vanaf dat moment is een VAR verklaring niet meer nodig.



 



Volgens de nieuwe wetgeving zal in plaats van een VAR verklaring een model overeenkomst in het leven geroepen worden. In geval van een samenwerking tussen een werknemer en een werkgever zal zo een overeenkomst opgesteld moeten worden, deze aan de belastingdienst voorgelegd moeten worden en na goedkeuring van de belastingdienst mogen de activiteiten opgestart worden.



 



Een voorbeeld van de model overeenkomst is te downloaden van de website van de belastingdienst, echter er zijn al vele voorbeelden op internet in omloop:



http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/ondernemen/onderneming_starten/voordat_u_start/ondernemer_voor_inkomstenbelasting/verklaring_arbeidsrelatie/wetsvoorstel_var_verdwijnt_in_2016/voorbeeldovereenkomsten



Volgens de nieuwe wetgeving krijgt de werkgever een groter verantwoordelijkheid. De werkgever zal aansprakelijk gesteld worden in de relatie tussen de werkgever en de zelfstandigen. Op het moment dat een zelfstandige onrechtmatig aan het werk is en geconstateerd wordt zal de werkgever hiervoor een boete ontvangen.

Op het moment dat beide partijen zich confirmeren aan de overeenkomst en de belastingdienst het overeenkomst ook accepteert, zal er geen boete zijn voor de gedan arbeid.

 



Looptijd overeenkomst



Op het moment dat de activiteiten niet veranderen en er wordt niet met een andere werkgever gewerkt in de tussentijd, dan zal de goedgekeurde overeenkomst een geldigheid hebben van 5 jaar. In geval van een VAR verklaring was deze maar voor 1 jaar geldig.



@MD



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!