Turkse films te zien in de Nederlandse bioscopen

Tijdens de vierde rode tulp film festival zullen 30 korte en lange films getoond worden aan alle film liefhebbers. Bij de opening van het festival zullen de Turkse artiesten Hülya Koçyiğit en Fatma Girik aanwezig zijn.

Turkse films te zien in de Nederlandse bioscopen
Editör: Turkinfo.nl
29 Nisan 2016 - 20:34

De jaarlijks terugkomende rode tulp festival, wat bedoeld is om in Nederland de Turkse films te tentoonstellen aan de film liefhebbers, zal dit jaar zijn vierde organisatie hebben vanaf 27 mei.



Het festival, dat zal duren tot 4 juni, is mede georganiseerd door het ministerie van Kunst en Cultuur, Nederlandse Koninklijke familie en de Rotterdamse gemeente. De opening van het festival zal naast de Turkse artiesten Hülya Koçyiğit en Fatma Girik door vele andere artiesten en producenten bewoond worden.



Tijdens de persconferentie gaf de Nederlandse Turkse Cultuur Fonds voorzitter Mehmet Emin Alkanlar aan dat de films dit jaar getoond zullen worden in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Tilburg.



Alkanlar gaf verder aan dat tijdens het festival, waarbij 30 films deelnemen, dat Fatma Girik een prijs zal geven aan Hülya Koçyiğit, de prijs van levenslang succes.



Met dit festival wordt een brug gemaakt tussen de culturen van Nederland en Turkije, althans dat is wat Alkanlar hoopt te bereiken met dit festival. Aan het eind van het festival zal een jury, bestaande uit 7 leden, prijzen verdelen voor de beste film, de beste producent, levenslang succes en respect voor de meester.



Ook tijdens dit festival zal de vluchtelingen problematiek centraal staan. Het thema voor dit festival is dan ook noodzakelijke emigratie. Tijdens het festival zullen films hieromtrent aanwezig zijn en zal ook een foto presentatie in 3 verschillende steden tentoonstelt worden.



Er wordt gestreefd om nog meer mensen te trekken naar dit festival. Zo zal dit jaar de films in 6 steden vertoond worden, terwijl dit vorig jaar nog in 3 steden het geval was. Met het vertonen van de films in meer steden hopen we meer publiek te kunnen bereiken. Vernieuwend aan dit festival zijn de korte films die opgesteld zijn door 6 Turken en 6 Nederlanders. De opnames zijn deels in Istanbul en deels in Amsterdam opgenomen. Deze korte films zullen op de laatste dag getoond worden.



De volgende films zullen tijdens het festival, dat zal duren van 27 mei tot en met 4 juni, strijden voor prijzen: Mai Bisiklet (producent Ümit Köreken), Rauf (producent Soner Caner ile Barış Kaya), Kalandar Soğuğu (producent Mustafa Kara), Misafir (producent Mehmet Eryılmaz), Sarmaşık (producent Tolga Karaçelik), Dolanma (producent Tunç Davut) ve Saklı (producent Selim Evci).



 



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!