Terrorisme verdachten wordt nationaliteit afgepakt

Nederland gaat mensen die beschuldigd worden van terrorisme of lid van een terorristische organisatie hun nationaliteit afpakken.

Terrorisme verdachten wordt nationaliteit afgepakt
Editör: Turkinfo.nl
02 Mart 2016 - 07:14

De wetsvoorstel dat gisteren is besproken is door de meerderheid geaccepteerd en hiermee ook geactiveerd. Volgens deze wetsvoorstel zullen mensen waarvan getoond kan worden dat deze lid zijn van terroristische organisaties of die banden hebben met terroristische organisaties hun Nederlandse nationaliteit verliezen.



Echter, de wetsvoorstel beperkt zich enkel tot de in Nederland wonende buitenlanders en mensen met een dubbele nationaliteit. De reden hiervoor is dat internationale verdragen het verbieden dat een persoon zonder nationaliteit kan zitten. Hierdoor is het dus niet mogelijk om mensen die enkel de Nederlandse nationaliteit hebben hun nationaliteit af te pakken.



Volgens de nieuwe wetsvoorstel zullen dus enkel de mensen met een dubbele nationaliteit die banden hebben met een terorristische organisatie zijn / haar Nederlandse nationaliteit kunnen verliezen.



@MD


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!