Syrische donorconferentie

De minister predisent van Turkije Davutoğlu sprak met zijn Noorse collega en gaf aan dat door de Russische luchtaanvallen nieuwe vluchtelingen richting Turkije komen.

Syrische donorconferentie
Editör: Turkinfo.nl
05 Şubat 2016 - 06:42

Minister president Ahmet Davutoğlu is met zijn Noorse collega Erna Solberg vij elkaar gekomen tijdens de Syrische donorconferentie, gehouden in de hoofdstad Londen van Engeland.



Davutoğlu gaf zijn tevredenheid weer over de aandacht die de Noren geven aan de algemene crisissen op de wereld en in het bijzonder de mensencrisis in Syrie, voor de besprekingen begonnen in de koningin Elizabeth conferentie centrum.



Dat we vandaag met een zware taak geconfronteerd worden in Syrie gaf Davutoğlu aan en vervolgde, “Door de luchtaanvallen van de Russen op Syrie komen weer nieuwe vluchtelingen richting ons land. Vandaag de dag hebben we een kritisch punt bereikt in het noorden van Halep. Ongeveer 10 duizend vluchtelingen zijn binnen 1 dag naar de grens met Turkije gekomen”.



Davutoğlu gaf aan dat ze het erg belangrijk zouden vinden als de Noren hier solidariteit tonen voor deze crisis.



De Noorse minister Solberg president gaf vervolgens aan zeer tevreden te zijn over de betrekkingen tussen beide landen naar aanleiding van deze crisis.



Na het gesprek met de Noorse president solberg heeft minister president Davutoğlu van Turkije deelgenomen aan het overleg van de Turkije-Duitsland-Oostenrijk-Nederland-Griekenland Europese Unie overleg. In het overleg waren de Duitse president Angela Merkel en de Griekse president Aleksis Çipras ook gereed.



Van Davutoğlu wordt verwacht dat hij na het eindigen van de vergadering deel zal nemen aan de pers voorlichting in de conferentie centrum en dat hij daarna Londen zal verlaten.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!