Riekerink: "Vandaag stond er een team op het veld"

Trainer Riekerink van Galatasaray: “Vandaag stond er een team op het veld” “Podolski scoorde een doelpunt uit buitenspel, echter mij is verteld dat het geen buitenspel was” “Dit was het mazimale wat we vandaag konden halen”

Riekerink: "Vandaag stond er een team op het veld"
Editör: Turkinfo.nl
14 Nisan 2016 - 11:13

Na de inhaal wedstrijd tegen Fenerbahçe van de 26ste week van de Spor Toto Süper League, die eindigde in een 0-0 gelijkspel, gaf trainer Jan Olde Riekerink van Galatasaray aan dat ze eindelijke als team op het veld stonden.



De eerste opmerking in zijn pers conferentie na de wedstrijd van de trainer was dat er een verschrikkelijk goed atmosfeer was in het stadion. Hij vertelde dit in het Turks: "Taraftarlarımız muhteşemdi."



Jan Olde Riekerink gaf verder tijdens zijn pers conferentie aan dat Fenerbahçe speelt voor de titel en dat Galatasaray in een mindere periode zit. Ondanks dat heeft Galatasaray heel goed gevoetbald en er stond eindelijk een team op het veld. Uiteraard moeten we beter presteren, echter ik was trots op het team dat vandaag op het veld stond. Zoals bekend komen een aantal spelers terug van blessure waardoor een aantal anderen op een andere positie hebben moeten spelen. Al met al een goed resultaat.



“Hoe kan ik een team vormen? Alleen als de spelers een team gevoel geven kan ik een team vormen” waren de volgende opmerkingen van Riekerink en hij vervolgde:



“Uiteraard hebben wij fouten gemaakt. Ik ben trots op mijn team. We hebben voorafgaand aan de wedstrijd hard gewerkt. Ze hebben ook alles gegeven in de wedstrijd. De staat waarin we nu staan is totaal anders dan na de wedstrijd tegen Eskişehirspor. We kunnen nu hierop verder bouwen. We hebben het van tijd tot tijs moeilijk gehad op het middenveld, maar Selçuk İnan was heel sterk vandaag op het middenveld. Sneijder heeft alles gegeven voor het team. Hakan Balta heeft tot het einde gestreden. Semih Kaya was weer voortreffelijk goed. ”



"Dit was het maximaal haalbare voor ons"



Op de vraag aan Riekerink wie verdient had deze wedstrijd te winnen geeft Riekerink aan dat in de eerste helft Galatasaray ook mogelijkheden had. De tegenstander heeft zowel de eerste als tweede helft vele kansen gehad. Dit was het maximale wat wij eruit konden halen.



Riekerink, die nog even stil bleef staan bij de afgekeurde doelpunt van Podolski, zei verder: “Podolski wist in de eerste helft te scoren. Ze hebben mij verteld dat deze geen buitenspel was. Het is erg jammer dat ons doelpunt afgekeurd was. De scheidsrechter heeft ons daar benadeeld, echter als trainer vind ik niet dat ik de scheidsrechter moet becritiseren.”



Op kritische commentaar tegen Ryan Donk gaf Riekerink volgende reactie: “We moeten Donk niet op die manier evalueren. Naar mijn mening is hij geen verdedigend middelvelder, maar meer een voorstopper. Hij speelt niet op zijn eigen plek. We hebben voor deze opstelling gekozen om op het middenveld fysiek sterker te zijn.”



"Aan het eind van het seizoen kom ik terug op mijn aanstelling"



Op de vraag hoe Riekerink wat hij had gevoeld als een jaar geleden hem was gezegd dat hij trainer bij Galatasaray zou worden, antwoorde Riekerink als volgt: “Ik was vereerd dat ik gevraagd was om de jeugdopleiding van Galatasaray te doen. Het is een fantastische omgeving om hier te werken. Galatasaray heeft even in de problemen gezeten met een Pro licentie en hierdoor hebben ze mijn hulp gevraagd. Trainer Orhan Atik is ook een belangrijk persoon voor mij. Ik was wederom vereerd met deze vraag. Toekomst is heel simpel. Toen ze mijn hulp vroegen hadden ze mij direct gezegd dat ik tot het einde van dit seizoen trainer zal worden. Aan het einde van het seizoen zal ik dan ook terugkomen op mijn instappen op dit vraag.”



De vraag of de manager van Sneijder Riekerink voor heeft gedragen als nieuwe trainer van Galatasaray reageert Riekerink permanent met nee. Hij geeft aan dat een aantal mensen op de lijst stonden als kandidaat voor deze positie, maar dat ze allen nee hebben gezegd. Uiteindelijk zijn ze bij mij gekomen. Ik ben het er dus niet mee eens dat dit via de manager van Sneijder is gelopen.



Op de vraag of de Turkse competitie of de Turkse beker de beste pad is om recht te krijgen op Europees voetbal, gaf Riekerink als antwoord dat beide opties gelijk opwegen. “We zullen nog voor beiden strijden”, aldus Riekerink.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!