Referendum over verdracht EU-Oekraine in Nederland

Minister van buitenlandse zaken van Letland Linas Linkevicius: “Oekraine wordt misbruikt door anti Europa groeperingen. De meeste Nederlanders weten niet eens waar ze voor gestemd hebben.”

Referendum over verdracht EU-Oekraine in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
08 Nisan 2016 - 06:09

Minister van buitenlandse zaken van Letland Linas Linkevicius gaf als recatie op de overwinning van de Nee partij in Nederland voor wat betreft de referendum gaande het verdrag tussen EU en Oekraine, dat de meeste Nederlanders niet eens weten waar ze op gestemd hebben.



Linkevicius, dat een verslag gaf bij de Batische persbureau BNS, geeft aan dat Oekraine in Nederland slachtoffer is geworden van de anti Europa groepering.



Dat Europa nog steeds onder de indruk is van de Russische propaganda wordt verder benadrukt door Linkevicius en hij vervolgd: “Oekraine wordt misbruikt door anti Europe mensen. De meeste Nederlanders weten niet eens waarvoor ze gestemd hebben.”



Linkevicius, dat aangeeft Oekraine altijd te zullen blijven steunen, geeft verder aan dat de uitslag van de referendum geen effect zal hebben op de relatie tussen EU en Oekraine.



Linkevicius vervolgd verder: “Het wordt tijd dat de EU zich serieus zorgen gaat maken over de Russissche propaganda. De leugens die in Europa verspreid worden zijn volledig onder controle van de Russische pers.”



De opkomstpercentage voor het stemmen was 32,2 %. Hiervan heeft 61,1 % Nee gestemd en is de Ja kamp blijven hangen op 38,1%. 0,8 % van de mensen die zijn gaan stemmen hebben neutraal gestemd.



Mark Rutte heeft in een verklaring aangegeven dat de mensen die tegen het verdrag waren gewonnen hebben en gaf verder aan dat een oplossing gezocht moet worden die zowel de EU, Oekraine en alle andere betrokkenen tevreden stelt.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!