Reacties op de terroristische aanslagen van Brussel

De overledenen van de aanslagen in Brussel zijn ook in Nederland herdacht. Aan de bijeenkomst dat georganiseers was bij het Belgische consulaat in Den Haag heeft ook Mark Rutte deelgenomen.

Reacties op de terroristische aanslagen van Brussel
Editör: Turkinfo.nl
24 Mart 2016 - 06:57

De mensen die tijdens de aanslagen in de hoofdstad Brussel van Belgie zijn overleden zijn ook in Nederland herdacht bij een bijeenkomst.



De bijeenkomst, dat georganiseerd was bij de Belgische consulaat in Den Haag, is ook bijgewoond door de minister president Mark Rutte, vice president Lodewijk Asscher, Minister van Economische Zaken Jeroen Dijsselbloem, Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk, Minister van Buitenlandse Economische Zaken Lilianne Ploumen, Minister van Veligiheid Ard van der Steur, Minister van Onderwijs Jet Bussemaker en Minister Stef Blok  en vele andere Tweede Kamer leden.



Mark Rutte, dat bij het consulaat het condeleance register tekende, heeft een krans gelegd bij de herdenking die geplaatst is en heeft vervolgens een minuut stilte gehouden.



Rutte heeft in zijn verklaring ter plekke aangegeven dat ze hand in hand met Belgie de strijd tegen het terorrisme aan zullen gaan en ertegen zullen vechten. De vrijheid en vriendschap zal het altijd overwinnen van deze laffe daden.



Ook heeft Nederland besloten om donderdag de vlaggen in Nederland halfstok te laten hangen ter nagedachtenis aan de terroristische aanslagen in Brussel. Alle openbare gelegenheden in Nederland evenals alle Nederlandse instellingen in het buitenland zullen hieraan deelnemen.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!