Politiek asiel aanvraag in Nederland van gevluchte Turkse soldaten

Soldaten die actief waren bij de NAVO hebben na de mislukte coupe poging in Turkije politiek asiel aangevraagd in Nederland

Politiek asiel aanvraag in Nederland van gevluchte Turkse soldaten
Editör: Turkinfo.nl
15 Şubat 2017 - 05:22

Na de mislukte coupe poging op 15 juli 2016 in Turkije hebben de Turkse soldaten die dienstdeden bij de NAVO een oproep gekregen om terug te keren. Deze soldaten hebben deze geweigerd en hebben vervolgens politiek asiel aangevraagd in Nederland.



Volgens berichtgeving in het NRC hebben de Turkse soldaten die in dienst waren bij de NAVO na de mislukte coupe poging van 15 juli politiek asiel aangevraagd in Nederland.



Het IND in Nederland heeft de procedure gestart voor deze soldaten en heeft hen toegezegd gedurende deze periode, 18 maanden, in Nederland te kunnen blijven.



Soldaten hebben niet geluisterd naar de oproep om terug te keren naar Turkije



Turkse verantwoordelijken hebben tegenover de Nederlandse pers aangegeven dat deze soldaten op een normale manier voor de rechter zullen moeten verschijnen en eerlijk berecht zullen worden. Ook hebben de Turkse vertegenwoordigers aangegeven dat het niet acceptabel is dat de Nederlandse regering deze mensen geaccepteerd heeft, die zichzelf boven de Turkse wet plaatsen en vervolgen “Dit is hetzelfde als dat een Nederlandse terrorist in Syrië een misdaad pleegt en vervolgens asiel aanvraagt in Turkije, waarbij Turkije deze daarna aan Nederland uitlevert”.



Na de mislukte coupepoging is bekend geworden dat Turkse soldaten in dienst van de NAVO politiek asiel aangevraagd hebben in Duitsland, België en Griekenland.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!