Nieuwe voorstel voor gebedsplaatsen in Nederland

De regering heeft de wetsvoorstel geaccepteerd waarin de gebedsruimten nu verplicht zijn openbaar te maken waar ze de subsidie van krijgen.

Nieuwe voorstel voor gebedsplaatsen in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
02 Haziran 2016 - 10:43

~~De wetsvoorstel, dat ingedient is door de oppositie in de Tweede Kamer waarbij de gebeds ruimten openbaar moeten maken waar de subsidie vandaan komt, is goedgekeurd door de Tweede Kamer.

Volgens deze wetsvoorstel, dat breed ondersteunt is in de Tweede Kamer, moeten moskeeen en kerken openbaar maken wat hun jaarlijkse inkomen en giften zijn.

Verwacht wordt dat de regering de wetsvoorstel zal doorvoeren na goedkeuring. Verwacht wordt dat met deze wetsvoorstel ook een blokkade gaat komen aan de hulp uit het buitenland.

Het merendeel van de kamer heeft ook de wetsvoorstel goedgekeurd dat er maatregelen genomen moeten worden om de vrjheids van geloofsovertuiging verder te stimuleren. Dit in het kader van de toenemende haat en discriminatie op de moslim gemeenschap.

De oppositie partijen CDA en SP hebben in het kamer debat van vorige week waar dit besproken werd aangegeven dat de hulp uit het buitenland aan moskeeen geblokkeerd moet worden.

CDA en SP, die van mening zijn dat met de buitenlandse financiering van de moskeeen in Nederland de Moslim gemeenschap gestuurd probeert te worden, hadden de coalitie partijen ervan beschuldigd dat ze hier geen maatregelen tegen treffen.

Lodewijck Asscher, de minister van integratie en vice premier, gaf als antwoord op dit verzoek aan dat het blokkeren van de hulp uit het buitenland niet uitgevoerd kon worden op basis van het feit dat de Nederlandse samenleving onder invloed staat van de buitenlandse hulpschieters.

 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!