Koning Willem-Alexander in Frankrijk

De premier van Frankrijk Hollande heeft onze koning Willem-Alexander en koningin Maxima ontvangen in het paleis Elysee. Na de bijeenkomst is bij de Louvre museum de schilderwerken van de Nederlandse kunstenaar Rembrandt geopend. Het gaat om het kunstwerk uit 1634 waarin Maarten Soolmans en zijn echtgenote Oopjen Coppit geportreteerd worden.

Koning Willem-Alexander in Frankrijk
Editör: Turkinfo.nl
11 Mart 2016 - 07:07

De Franse premier Hollande heeft onze koning, koning Willem-Alexander, en koningin Maxima, die op staatbezoek zijn in Frankrijk, welkom geheten in de Elysee paleis. De bijeenkomst is gehouden in gesloten sfeer nadat de pers de mogelijkheid heeft gehad om foto’s te maken.



Na de bijeenkomst zijn Hollande en zijn bezoekers naar de Louvre museum gegaan. Ze hebben hier een opening bijgewoond van twee kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar Rembrandt, die gefinancieer is door beide landen voor 160 miljoen euro.



Tijdens deze opening zijn de portretten van Maarten Soolmans en zijn echtgenote Oopjen Coppit, gemaakt door Rembrandt in 1634, voor het eerst openbaarlijk tentoongesteld.



De kunstwerken worden, nadat ze tot 23 juni in de Louvre museum getoonsteld worden, naar Nederland gestuurd voor restauratie werkzaamheden.



Premier Hollande heeft gisteren ter ere van koning Willem-Alexander en koninging Maxima een avondeten georganiseert in paleis Elysee.



De koning zal vandaag een bezoek brengen aan Parijs als onderdeel van zijn bezoek aan Frankrijk.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!