Herdenking in VS voor de Turkse gesneuvelde soldaten

We verwachten dat de Nederlandse Turken niet stil zullen zitten en ook een herdenking zullen organiseren voor de gestorven soldaten als resultaat van de terroristische aanslag.

Herdenking in VS voor de Turkse gesneuvelde soldaten
Editör: Turkinfo.nl
19 Şubat 2016 - 06:39

Een groep Turken dat een protestmars heeft gehouden in New York tegen de terroristische aanslagen in Turkije en gebeden hebben voor de gestorven soldaten toonden verder borden met de slogan: “Heer Biden, denkt u nog steeds dat PYD geen terroristische organisatie is?”.



Een groep Turken die in de staat New York van VS woonachtig zijn, zijn bij elkaar gekomen om te bidden voor de gesneuvelde soldaten en om de terreur in Turkije te hekelen. De groep die tijdens de bijeenkomst hun pijlen ook richting Joe Bidon, die aangaf dat PYD geen terroristische groep is, richtten toonden borden met de teksten “Heer Biden, denkt u nog steeds dat PYD geen terroristische organisatie is?”.



De Turken die verzamelden voor het Turkse consulaat in New York, hebben een bijeenkomst georganiseerd onder de slogan “Herdenking van onze gesneuvelden en hekelen van Terreur”.



De Turkse bijeenkomst, die ook steun kreeg van de Azerbeidzjaanse burgers, werd voornamelijk levendig gehouden door slogans als “Gesneuvelde soldaten zijn niet dood, het land zal niet uiteenvallen”, “PKK zal tot aan de botten ontworteld worden”. Ook werden borden met de Engelse tekst “PYD is gelijk aan PKK – Terreur” getoond. Deze was voornamelijk bedoeld voor Joe Biden, dat tijdens een bijeenkomst in Turkije had aangegeven dat PYD geen terroristische organisatie is.



Tijdens de bijeenkomst werd een minuut stilte gehouden voor de gesneuvelden, werden gebeden gelezen en uiteindelijk werd het Turkse volkslied gezongen. Nadat het protest mars en de herdenkingen afgelopen waren is de groep rustig weg gegaan richting huis.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!