Gefeliciteerd met 27 April koningsdag

Nadat koningin Beatrix de troon had overgedragen aan zijn zoon Willem-Alexander is de Koninginnedag, dat altijd gehouden werd op 30 april, veranderd in een koningsdag op 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander.

Gefeliciteerd met 27 April koningsdag
Editör: Turkinfo.nl
27 Nisan 2016 - 17:39

Nadat koningin Beatrix de troon had overgedragen aan zijn zoon Willem-Alexander is de koninginnedag, dat altijd gehouden werd op 30 april, veranderd in een koningsdag op 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander.



 



Koningsdag, ook wel Queens Day genoemd is de verjaardag van de koning, 27 april, en deze wordt door heel Nederland gevierd. Voornamelijk in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht worden grote festiviteiten georganiseerd. Koningsdag, een officiele vrije dag in Nederland, is een van de meest mooie feestdagen in Nederland. Deze dag zijn de straten altijd vol van mensen die met elkaar gezellig feesten.



Koningsdag is ook de dag dat iedereen op straat zijn spullen te koop zet, de grootste tweede hands markt in Nederland. Deze dag wordt ook gevierd op vele podia overal in het land en uiteraard zal het culinair zeker niet otbreken. Ook bier wordt op deze dag veel gedronken.



Alle straten worden versierd in het oranje. Het oranje komt eigenlijk van het verleden waarbij de koninklijke familie de achternaam Oranje had. Dit is dan de reden dat op koningsdag, voorheen koninginnedag, alles en iedereen in het oranje versierd is.



Als we naar het verleden kijken van Koninginnedag, dan weten we dat dit aan het eind van de 19de eeuw is begonnen, de feest die ter gelegenheid van de verjaardag van Wilhelmina was georganiseerd. De festiviteiten werden vervolgens vervolgd op de verjaardag van de dochter van de koninging, Juliana, op 27 april. Deze datum was ook de datum waarop Juliana de troon overnam van haar moeder in 1948. In 1980 is de troon overgenomen door Beatrix, maar de festiviteiten zijn gewoon elk jaar doorgegaan. Hierdoor is ook nooit de datum van de festiviteiten gewijzigd geweest.  Nederlanders overal in de wereld proberen deze dag als een feestdag te vieren in het traditionele oranje, waar ze ook zijn.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!