Feyenoord pakt de KNVB beker

Met de winst van 2-1 op Utrecht wist Feyenoord de beker voor de 12de keer te bemachtigen.

Editör: Turkinfo.nl
25 Nisan 2016 - 06:26

De KNVB beker is door Feyenoord gewonnen met een overwinning van 2-1 op Utrecht.

De bekerfinale werd gespeeld tussen Feyenoord en Utrecht in de Kuip in Rotterdam, de thuishaven van Feyenoord. Feyenoord, dat veel overtuigender was dan zijn opponent Utrecht, wist met doelpunten in zowel de eerste als tweede helft van Utrecht te winnen.

De doelpunten van Feyenoord kwamen in de 42ste minuut van Kramer en in de 75ste minuut van Elia via de eigen keeper van Utrecht, Bednarek. Het doelpunt van Utrecht kwam in de 51ste minuut van Leeuwin.

Na de wedstrijd is een groot feest begonnen in Rotterdam, Feyenoord wist met deze overwinning de beker voor de 12de keer te bemachtigen en in huis te houden. Met deze overwinning heeft Feyenoord ook zijn ticket veilig gesteld om rechtstreeks deel te nemen aan de UEFA Europa League.

Vorig seizoen was de beker gewonnen door PEC Zwolle door een overwinning van 2-0 tegen Groningen.

Tot nu toe heeft Ajax 18 keer de KNVB beker weten te winnen en PSV 9 keer.