Een schilderij van Picasso gered van smokkelaars

Tijdens een optreden in Istanbul is het schilderij “De blote dame die haar haar kamt” van de Spaanse schilder Pablo Picasso overmeesterd.

Een schilderij van Picasso gered van smokkelaars
Editör: Turkinfo.nl
11 Şubat 2016 - 07:28

Tijdens een optreden in Istanbul is het schilderij “De blote dame die haar haar kamt” van de Spaanse schilder Pablo Picasso overmeesterd.



Volgens berichtgeving was het schilderij, dat in New York Verenigde Staten is gestolen bij een huis van een vrouw die deze verzamelt en naar Istanbul is gebracht, van de Spaanse schilder Picasso uit 1940 met de afmeting 123x92 cm in de verkoop gebracht door internationale smokkelaars.



De politie in Istanbul heeft zich voorgedaan als koper en heeft hiermee een afspraak weten te maken met de smokkelaars. De eerste afspraak was in een hotel in Bakırköy en een vervolg afspraak was gemaakt op een jacht aan de haven. De smokkelaars, die een bedrag van 8 miljoen hadden gevraagd voor het schilderij, hadden het schilderij tijdens de gesprekken niet bij zich. De onderhandelaren van de politie hebben bij de smokkelaars gevraagd naar korting en hebben nog 2 keer afgesproken met hen.



Nadat de onderhandelaren de prijs met 1 miljoen dollar hadden verminderd en zo tot een afspraak waren gekomen met de onderhandelaren van de politie, hebben ze een afspraak gemaakt om gisteren het schilderij voor 7 miljoen te kopen bij een café in de Fatih Fevzipaşa straat.



De smokkelaars die met het schilderij en een kenner naar het café kwamen, M.E.O. en A.O., zijn hier ingerekend door de politie. Het schilderij is in beslag genomen.



De ondervraging van de verdachten gaat nog voort.



Het schilderij, waarvan op de achterkant aangegeven is dat het de origineel is en de persoon vermeld staat van wie deze bestemd is, werd al een tijdje gezocht door de FBI en andere politie en veiligheidseenheden.



Het schilderij is voor onderzoek gebracht naar de Mimar Sinan universiteit.

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!