Discussies over discriminatie in Nederland

Presentatrice Simons, die lid is geworden van partij Denk, de partij opgericht door 2 Turkse ex-PvdA leden, heeft aangegeven aangifte te doen van racisme.

Discussies over discriminatie in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
01 Haziran 2016 - 05:35

~~Presentatrice Simons, die lid is geworden van partij Denk, de partij opgericht door 2 Turkse ex-PvdA leden, heeft aangegeven aangifte te doen van racisme.

Simons, die van Surinaams afkomst is, heeft een persconferentie gehouden bij de Tweede Kamer samen met Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, de oprichters van partij Denk.

Simons, die aangeeft aangifte te doen vanwege de vele discriminerende acties van derder op haar op verschillende media waaronder sociale media, geeft verder aan dat het goed is om deze mensen op te sporten en hen te veroordelen voor hun daden.

Simons vervolgde dat ze het onderwerp zal aandragen als punt voor de kamer om hier meer aandacht voor te vragen.

Van Simons wordt verwacht dat ze als kandidaat voor partij Denk, de partij waar ze recentelijk lid van is geworden, de verkiezingen in zal gaan in maart komend jaar.

De maatschappij had fel gereageerd op de racistische uitingen tegen Simons op de sociale media. Rutte gaf ook aan dat dit niet moet kunnen in een land als Nederland. De justitie in Den Haag gaf wel aan dat hier enkel wat mee gedaan kan worden als Simons eerst zelf aangifte ging doen.

Kuzu en Öztürk hadden ervoor gekozen een eigen partij op te richten nadat ze weggestuurd waren van de Partij van de Arbeid waar ze in 2014 lid van geworden waren.

Deze twee personen die in de kamer de Denk partij vertegenwoordigen, zijn druk bezig om bekende namen voor hun partij aan te winnen als voorbereiding op de verkiezingen van komend jaar. In het kader hiervan was naast Simons een tijd geleden ook de in Nederland bekende Marokkaan Farid Azarkan binnengehaald.

Foto: Denk

 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!