De terroristische aanslag op een Dordrechtse moskee

In de avond van donderdag 23 juni jl. heeft terreur in Nederland weer toegeslagen.

De terroristische aanslag op een Dordrechtse moskee
Editör: Turkinfo.nl
25 Haziran 2016 - 19:46

Een groep van ongeveer 30 man bewapend met stokken en vuurwapens, heeft de Ayasofya Moskee in Dordrecht op een laffe wijze aangevallen. 



De daders vielen rond 20.30 uur ’s avonds binnen toen de voorbereidingen voor de iftar-maaltijd getroffen werden. De agressieve daders hebben aan en in de moskee vernielingen aangebracht. Er zijn ramen gesneuveld en veel spullen vernield. De aanwezigen in het pand (vier volwassenen en een minderjarig kind van 11 jaar oud) zijn bedreigd en een aantal daarvan zijn ernstig mishandeld met letsel als gevolg. De belagers zouden tijdens de inval geroepen hebben dat dit een wraakactie was voor het vernielen van de ruit van een huis twee dagen terug waar een PKK-vlag (vlag van de terroristische PKK) zou hangen. 

Dit voorval is de zoveelste aanslag op de vrije samenleving in Nederland. Dergelijke voorvallen zorgen voor spanningen en onrust binnen de Nederlandse samenleving, waarvan de Turkse Nederlanders een prominent onderdeel van uit maken. 



Wij als Turkse Federatie Nederland veroordelen en verafschuwen deze aanval ten zeerste en betreuren het dat regelmatig onruststokers verschillende bevolkingsgroepen provoceren en aldus aanzetten tot haat. 

Na het voorval brachten veel bezorgde mensen over heel Nederland uit saamhorigheid een bezoek aan de moskee. 



Wij verafschuwen dergelijke aanvallen op onze samenleving en de vrijheden van individuen. Wij zijn ervan overtuigd dat de Turkse gemeenschap in Nederland ondanks deze aanvallen en uitdagingen zich niet zal laten provoceren. Wij doen een oproep aan de overheid en handhavers van de openbare orde om de betrokken daders zo snel mogelijk op te sporen en actie te ondernemen tegen iedere vorm van terroristische, criminele en haatdragende organisaties en hun leden. Wij verzoeken dringend de overheid en handhavers van de openbare orde goede nota te nemen van het bovenstaande en op te treden! Het hoeft geen betoog dat dergelijke haatacties en dreigingen onze samenleving beschadigen.



 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!