De F-35 gevechtsvliegtuigen zijn in Nederland voor testen

In het kader van de Joint Strike Fighter vliegtuig programma, waar Nederland en Turkije aan deelnemen, zijn 2 F-35 gevechts vliegtuigen in Nederland aangekomen om een aantal test vluchten uit te voeren.

De F-35 gevechtsvliegtuigen zijn in Nederland voor testen
Editör: Turkinfo.nl
24 Mayıs 2016 - 09:09

In het kader van de Joint Strike Fighter vliegtuig programma, waar Nederland en Turkije aan deelnemen, zijn 2 F-35 gevechts vliegtuigen in Nederland aangekomen om een aantal test vluchten uit te voeren.



De vliegtuigen die geproduceerd zijn in de Edwards Vliegbasis in Californie, de Verenigde Staten, zijn gisteren aangekomen in Leeuwarden.



De nieuwe lichting gevechtsvliegtuigen, die in gezelschap van F16’s in het Nederlandse luchtruim zijn binnengekomen, zijn met een ceremonie ontvangen op de luchtbasis van Leeuwarden. Minister van defensie Jeanine Hennis Plasschaert heeft de piloten die de eerste vluchten hebben gerealiseerd gefeliciteerd.



De vliegtuigen die 3 weken in Nederland zullen zijn, zullen een aantal testen ondergaan waarbij die van de geluid. Daarna zullen ze openbaar gemaakt worden voor het publiek.



Geinteresseerden kunnen op 10-11 juni op de vliegbasis van Leeuwarden de vliegtuigen van dichtbij komen bekijken, dan worden er open dagen door de Nederlandse luchtmacht georganiseerd.



De eerste vliegtuigen, waarvan de bouw in 2005 begonnen is door een consortium ban 9 landen die geleid worden door de Verenigde Staten en Engeland, worden in 2019 in Nederland verwacht geleverd te worden.



Nederland zal, volgens afspraken met de vorige regering, jaarlijks 8 F-35 gevechtsvliegtuigen ontvangen met in totaal 37 vliegtuigen. Verwacht wordt dat de laatste vliegtuigen in 2022 op de Volkel luchtbasis geleverd zullen worden.



De F-35, waarvan verwacht wordt dat ze 4 keer meer effectiever zullen zijn dan de F-16 en de F-18, hebben de mogelijkheid om zowel aanvallen in de lucht als op de grond te realiseren. De nieuwe lichting vliegtuigen hebben ook het kenmerk dat ze niet zichtbaar zijn voor de radar. De vliegtuigen die in 1990 ontworpen zijn, worden nu onder leiding van de VS en Engeland geproduceerd.



De landen die onderdeel maken van het consortium van het project zijn Turkije, Australie, Canada, Denemarken, Italie, Nederland, Noorwegen, Engeland en de Verenigde Staten. Naast deze landen zullen de landen Israel, Japan en Zuid Korea ook vliegtuigen van dit consortium aanschaffen.



De vliegtuigen zullen volgende de wensen van de deelnemende landen aan hen bezorgd worden. Turkije, dat 100 van deze gevechtsvliegtuigen heeft besteld, verwacht in 2017 de eerste 2 vliegtuigen te mogen ontvangen.





 



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!