De eerste afgestudeerden aan de eerste Europese islamitisch middelbare school

De eerste Europese islamitische middelbare school in Belgie, İbn-i Sina, dat 4 jaar geleden gestart is met het onderwijzen van jongeren op het gebied van de islamitische geloof, is zich aan het voorbereiden om dit jaar de eerste afgestudeerden te feliciteren.

De eerste afgestudeerden aan de eerste Europese islamitisch middelbare school
Editör: Turkinfo.nl
18 Ocak 2016 - 06:53

De 4 jaar in Belgie opereerende Europees eerste islamitische middelbare school levert dit jaar zijn eerste afgestudeerden.



De in het Belgische Mons gevestigde schoolgebouw op een grond oppervlakte van 20 duizend vierkante meter, is in 1989 gekocht en na restoratie in gebruik genomen als de İbn-i Sina instituut voor islamitische wetenschappen. In 2012 is het omgebouwd tot een islamitische middelbare school voor meiden waar de leerlingen ook verblijven. Dit jaar zullen de eerste afgestudeerden het school verlaten.



184 leerlingen uit verschillende Europese landen



De vice-directeur van de school, Hakan Ferah, geeft in zijn verklaring aan dat de school destijds aangekocht is met de hulp en steun van de Europese “Milli Görüş” en dat daarna een beroep is gedaan aan de ministerie van onderwijs. Na het onderzoek van de ministerie is in 2012 de İbn-i Sina instituut omgebouwd tot de gelijkgenaamde middelbare school. Ferah zei vervolgens: “Het onderwijs op onze scholengemeenschap gaat momenteel verder op 8 vestigingen met 184 leerlingen. Doordat we in 2012 begonnen zijn aan het onderwijs zullen we dit jaar met hulp van Allah onze eerste afgestudeerden feliciteren”.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!