39 overledenen bij de terroristische aanslagen in Istanbul

In een nachtclub in Istanbul is een terroristische aanslag geplaagd. Deze aanslag heeft 39 mensen het leven gekost, waarvan 1 een politieagent.

39 overledenen bij de terroristische aanslagen in Istanbul
Editör: Turkinfo.nl
02 Ocak 2017 - 05:54

In de wijk Beşiktaş Ortaköy van Istanbul is op nieuwjaarsdag, net na het nieuwe jaar was gestart, een terroristische aanslag gepleegd. De minister van Binnenlandse zaken van Turkije, Süleyman Soylu, gaf in zijn verklaring aan dat de aanslag aan 39 mensen het leven heeft gekost.



Over de gewonden die geholpen worden in de ziekenhuizen zei Minister Soylu het volgende: “Het is een aanslag dat gepleegd is rond 01:15 uur. Op dit moment worden 69 mensen geholpen in ziekenhuizen, waarvan 4 nog zwaar gewond zijn.”



Verder gaf Minister Soylu aan dat ze nog druk bezig zijn om de dader te analyseren en deze op te pakken.



Minister van Binnenlandse Zaken Soylu: 39 mensen zijn omgekomen tijdens deze aanslag



Eerste verklaring kwam van Gouverneur Şahin



In zijn eerste verklaring naar aanleiding van de aanslag in Istanbul gaf de gouverneur van Istanbul, Vasip Şahin, het volgende aan:



“Ron 01:15 uur heeft de terrorist met een geweer in eerste instantie de politie agent aan de deur neergeschoten, daarna een klant bij de deur en vervolgens wist hij binnen te komen. Binnen heeft deze terrorist betreurenswaardig de situatie veroorzaakt waarin we nu zitten, hij heeft zonder na te denken om zich heen geschoten en deze chaos veroorzaakt. De mensen die binnen waren waren nog met hun nieuwjaarsfeest bezig. Dit is een terroristische aanslag. De eerste analyse geeft aan dat er 35 mensen om zijn gekomen. Hiervan is 1 een politie agent. Ongeveer 40 mensen zijn gewond overgebracht naar ziekenhuizen. Op dit moment zijn we druk bezig met analyses wat er exact is gebeurt. Collega’s zijn hier nu druk mee bezig. Tot nu toe is dit alles wat wij ervan kunnen zeggen, zodra meer informatie vrijkomt zullen we deze op een gepaste manier met jullie delen”.



President Erdoğan geinformeerd over de aanslag



President Recep Tayyip Erdoğan is geinformeerd over de terroristische aanslag door de ambtenaren die met het incident bezig zijn.



Presidentiele bronnen hebben verklaard dat de President direct telefonisch contact heeft gezocht met de Minister President Binali Yıldırım, De Gouverneur van Istanbul Vasip Şahin en met de Hoofd aanklager van Istanbul İrfan Fidan nadat hij geinformeerd was van de terroristische aanslag.



De President, die zichtbaar was aangeslagen van de gebeurtenissen, volgt de ontwikkelingen van dichtbij en heeft direct geinformeerd naar de slachtoffers en gewonden van deze aanslag.



Verklaring van een getuige



Getuige Sinem Uyanık, die tijdens de aanslag binnen in de club aanwezig was, heeft de volgende verklaring gegeven over de aanslag aan de verslaggever bij de deur van het ziekenhuis: “Mijn echtgenoot heeft zich over mij heen gegooid. Iedereen die rende is geraakt. Dankzij mijn echtgenoot zijn we beiden nog in leven. Ik heb vele schoten gehoord, de gehele tijd hoorde je deze afgaan”.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!