Uw btw-nummer wordt uw omzetbelastingnummer
Uw btw-nummer noemen we voortaan het omzetbelastingnummer. Dit nummer blijft u gebruiken bij contact met de Belastingdienst.
Bijvoorbeeld als u ons een brief schrijft of de BelastingTelefoon belt. Doet u aangifte via software? Dan kan het zijn dat u hier het omzetbelastingnummer moet invullen.
Vult u de btw-aangifte in via 'Inloggen voor ondernemers'? Dan hoeft u uw omzetbelastingnummer niet zelf in te vullen. Dat wordt automatisch voor u gedaan.
Het omzetbelastingnummer ziet er zo uit: uw burgerservicenummer met de toevoeging B01 – of hoger.
Dit is een voorbeeld van het omzetbelastingnummer: 111234567B01.
wat betekent het nieuwe btw-identificatienummer voor u:
- Zorg dat het nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020 op uw communicatiemiddelen staat. Zoals uw facturen, website en briefpapier.
- Geef het nieuwe btw-identificatienummer door aan relaties, zoals uw boekhouder, vaste leveranciers en zakelijke klanten. Zij gebruiken dit nummer vanaf 2020, bijvoorbeeld als zij de btw naar u verleggen of als zij namens u een factuur uitreiken.
- Verlegt u zélf de btw naar een andere eenmanszaak in Nederland? Zorg er dan voor dat u de juiste btw-identificatienummers gebruikt: van uzelf én de afnemer.
- Pas uw software aan als u die gebruikt voor het maken van facturen. Zo zorgt u ervoor dat u het nieuwe btw-identificatienummer kunt gebruiken.
De nieuwe kleineondernemersregeling (KOR)
Vanaf 1 januari 2020 gaat de nieuwe KOR in. Als u zich hiervoor aanmeldt, doet u geen aangifte omzetbelasting. Als u facturen verstuurt, moet u daarop vanaf 1 januari 2020 uw nieuwe btw-identificatienummer vermelden.
Dit geldt ook als u op 31 december 2019 een ontheffing van administratieve verplichtingen had. Dan doet u automatisch mee aan de nieuwe kleineondernemersregeling. Hierover hebt u bericht gehad.
©MD - Turkinfo
FACEBOOK YORUMLAR