Turkse schutter trekt wereldwijd aandacht met zilveren medaille zonder speciale uitrusting op de Olympische Spelen

Yusuf Dikec's kalme houding tijdens de 10 meter luchtpistool gemengde teamcompetitie op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs trekt wereldwijde aandacht.

Turkse schutter trekt wereldwijd aandacht met zilveren medaille zonder speciale uitrusting op de Olympische Spelen
Editör: Turkinfo.nl
02 Ağustos 2024 - 05:48

Yusuf Dikec, een Turkse Olympische zilveren medaillewinnaar die zonder speciale uitrusting schiet, is viraal gegaan op het internet. Dikec en zijn teamgenoot Sevval Ilayda Tarhan wonnen dinsdag de zilveren medaille in de 10 meter luchtpistool gemengde teamcompetitie op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, nadat ze de finale verloren van Servië met 16-14. Dit was de allereerste Olympische medaille voor Turkije in het schieten.

Dikec's kalme houding tijdens het evenement trok wereldwijde aandacht. Veel sociale media-accounts wereldwijd reageerden op de foto's en video's van de 51-jarige schutter. Zijn foto's werden zelfs onderwerp van enkele karikaturen en internetmemes, waarbij ze op populaire videogames en filmposters werden geplaatst als onderdeel van een trending grap.

Elon Musk, zakenmagnaat en CEO van het sociale mediaplatform X, reageerde op de schietfotos van de Turkse atleet met de woorden "Nice" in zijn commentaar.

Dikec, een gepensioneerde Turkse legerofficier, heeft eerder twee gouden medailles gewonnen op de Wereldkampioenschappen van de Internationale Schietsportfederatie (ISSF), één gouden medaille in de ISSF Wereldbeker en vijf gouden medailles op de Europese Schietkampioenschappen.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!