Turkse Bouwgiganten Wereldwijd Tweede!

Maar liefst 43 Turkse aannemers schitteren op de ENR Top 250-lijst van internationale bouwbedrijven! Met een indrukwekkende omzet van 18,5 miljard dollar in 2023, is Turkije opnieuw een bouwgrootmacht

Turkse Bouwgiganten Wereldwijd Tweede!
Editör: Turkinfo.nl
15 Eylül 2024 - 10:01

Turkse Bouwbedrijven Tweede Plaats met 43 Bedrijven op ENR 250 Lijst

Volgens de lijst van het internationale bouwtijdschrift ENR staan Turkse aannemers op de tweede plaats na China, met een internationale omzet van 18,5 miljard dollar in het afgelopen jaar.

Hülya Ömür Uylaş Ankara

Het Ministerie van Handel heeft aangekondigd dat 43 Turkse bouwbedrijven zijn opgenomen in de lijst van de "ENR Top 250 Internationale Aannemers".

Volgens de verklaring van het ministerie heeft ENR (Engineering News-Record) de lijst gepubliceerd met de "Top 250 Internationale Aannemers". China voert de lijst aan met 81 bedrijven, terwijl Turkije de tweede plaats bezet met 43 bedrijven. De internationale omzet van de Turkse bouwbedrijven bedroeg in 2023 maar liefst 18,5 miljard dollar.

Het aandeel van de inkomsten van Turkse bouwbedrijven binnen de totale omzet van de bedrijven op de lijst werd vastgesteld op 3,7%. In de ranglijst, gebaseerd op internationale inkomsten, overtrof de Turkse bouwsector landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Japan, en eindigde op de achtste plaats. Wat betreft inkomsten stond China met 122,9 miljard dollar op de eerste plaats.

In de lijst voor 2024, die is opgesteld op basis van de internationale projectinkomsten van 2023, drongen zes Turkse bedrijven door tot de top 100, waarvan één bedrijf zelfs de top 50 haalde.

8 Turkse Bedrijven op de Lijst van Grootste Internationale Technische Adviesbureaus

Daarnaast publiceerde ENR de "ENR 2024 - Top 225 Internationale Technische Adviesbureaus". Op deze lijst stonden acht Turkse bedrijven, en qua aantal bedrijven stond Turkije op de zevende plaats.

In het ENR 2024-rapport werd benadrukt dat de belangrijkste kansen voor de sector in de komende periode liggen in grootschalige projecten en investeringsplannen. Macroplannen zoals Agenda 2063 in Afrika en Vision 2030 in Saoedi-Arabië zullen volgens het rapport een impuls geven aan de wereldwijde bouwsector.

In de verklaring van het Ministerie van Handel werd opgemerkt: "Als ministerie zullen we in de komende periode delegatiebezoeken blijven organiseren naar diverse doellanden om bij te dragen aan de ontwikkeling van het marktaandeel van zowel onze bouwbedrijven als onze technische adviesbureaus op internationaal niveau."

©TURKİNFO.NL

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!