Turkse auto-export stijgt naar 17,7 miljard dollar in eerste helft van het jaar

De auto-export in Turkije heeft in juni 2023 een bedrag van 2,6 miljard dollar bereikt, ondanks een algemene daling in de export met 12% vanuit de sector. Dit blijkt uit een verklaring van de Uludağ Automotive Industry Exporters Association (OIB). De automobielsector blijft een prominente bijdrage leveren aan de nationale export met een marktaandeel van 14,1%.

Turkse auto-export stijgt naar 17,7 miljard dollar in eerste helft van het jaar
Editör: Turkinfo.nl
08 Temmuz 2024 - 09:32

In subsectoren van de industrie rapporteerde de toeleveringsindustrie een export van 1,05 miljard dollar, terwijl de export van personenauto's 942 miljoen dollar bedroeg. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn de belangrijkste exportmarkten, met respectievelijk 322 miljoen, 319 miljoen en 315 miljoen dollar aan export in juni.

Ondanks economische uitdagingen en een daling van de export naar Afrikaanse landen met 28%, toont de eerste helft van het jaar een positieve trend met een totale exporttoename van 2,3% tot 17,7 miljard dollar. OIB Voorzitter Baran Çelik benadrukte het belang van deze groei, vooral in de context van een langdurige vakantieperiode die normaal gesproken de export vertraagt.

Deze cijfers onderstrepen de veerkracht en het aanhoudende succes van de Turkse automobielsector op internationale markten.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!